Uspešna otvoritev Letnega kina Minoriti

Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor se je sinoči tudi uradno transformiral v novo poletno kino prizorišče Letni kino Minoriti. Program, ki bo trajal do 26. avgusta, so odprli predsednik Društva za razvoj filmske kulture, Maribor Rene Puhar, direktorica Lutkovnega gledališča Maribor Katarina Klančnik Kocutar, in direktor Mariboxa Stipe Jerič. Otvoritev je z bučnim aplavzom pospremilo 250 filmskih ljubiteljev, ki so lahko v nadaljevanju večera uživali v brezhibni projekciji filma Matta Rossa Kapitan Fantastični in predfilma Deček z veliko glavo, ki so ga ustvarili portugalski otroci in je leta 2015 slavil na mariborskem filmskem festivalu Enimation. Večer se je po koncu filmskega programa prevesil v pestro druženje in debatiranje o videnem na drugi strani tribune ob izbrani glasbi DJ Urbadurja. Glasbeni zaključek bo odslej ustaljena praksa vseh sobotnih večerov. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli z obiskom, našim partnerjem pri projektu: Lutkovnemu gledališču Maribor, Mariboxu in klubu Wetrinsky, Boštjanu Lahu za fotografije in pa tehnični ter hostesni ekipi za odlično izvedbo brez zapletov.

S programom nadaljujemo v sredo, ko začnemo s serijo filmsko-glasbenih sred, ki jo bo otvorila mariborska premiera filma Miles Davis. Glasbeno-filmski presežki preteklega leta nam bodo vsak na svoj edinstven način približali nekatere izmed ključnih glasbenih in popkulturnih fenomenov našega časa: Milesa Davisa (12.7.), Amy Winehouse (19.7.), Beatlese (26.7.) in Laibache (2.8.). Naslednjo soboto (15.7.) pa nas čaka že prva predpremiera francoskega filma o fascinantnem življenju in delu pionirja, inovatorja, raziskovalca in filmarja Jacquesa-Yvesa Cousteau-ja z naslovom Odiseja. Tudi v primeru slabega vremena projekcije bodo: na prostem ob rahlem dežju, ob nalivu ali nevihti pa se preselimo v dvorano Lutkovnega gledališča Maribor. O morebitnih spremembah bomo sproti obveščali na naši Facebook strani in prek tega newslettra.

Več o programu na: http://avditorij.lg-mb.si/program/

Album fotografij: http://bit.ly/2u6hfr7

Deli
PROGRAM
11. 05. - 20:00 // Heroj 4.0 – Business as Usual // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €
12. 05. - 20:00 // Heroj 4.0 – Business as Usual // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €
24. 05. - 20:00 // Dobra družba // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €
25. 05. - 20:00 // Dobra družba // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Mobilni Udarnik
Vsako nedeljo od 28. novembra do 19. decembra v Lutkovnem gledališču Maribor.
Mobilni Udarnik
Do 23. avgusta v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor na Minoritih.
Mobilni Udarnik
Predstavitev publikacije in pogovor z avtorji, 16. junija v Kinodvorani.
Mobilni Udarnik
Naša filmska ekipa iz društva DRFK je znova pripravila vrhunski filmski program na prostem v sodelovanju s partnerji.
Mobilni Udarnik
Moment in Mobilni Udarnik na Živih dvoriščih od 25. junija do 4. julija.
Mobilni Udarnik
Letni kino Minoriti v Maribor v naslednjih tednih prinaša same filmske novosti z različnih koncev sveta.
Mobilni Udarnik
Od 6. julija do 31. avgusta bo naša filmska ekipa v sodelovanju s partnerji znova skrbela za odličen poletni filmski program.
Mobilni Udarnik
Filmske projekcije na prostem bodo potekale od 8. do 16. septembra.