Letni kino Minoriti 2019

Otvoritev: 
> Sobota, 6. julij ob 21.00 // Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor
> Film Ne bom več luzerka + gostja Urša Menart + predstavitev razstave in publikacije pogovorov s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami#EkstremnoSlovensko

Trajanje letnega kina:
> 6. julij – 31. avgust (vsako soboto in sredo + dva petka) // Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor
> program: https://gt22.si/wp-content/uploads/2019/06/zlozenka-minoritti-2019net.pdf
> več na: https://avditorij.lg-mb.si/program/

Prihodnjo soboto, 6. julija, se bo tretje poletje zapovrstjo v izjemnem ambientu avditorija Lutkovnega gledališča Maribor začel Letni kino Minoriti 2019. Projekt, ki bo vsako soboto in sredo ter po novem tudi dva petka trajal do 31. avgusta, še naprej nastaja v plodnem 4-partitnem partnerstvu nevladne organizacije Društvo za razvoj filmske kulture, javnega zavoda Lutkovno gledališče Maribor in dveh zasebnih partnerjev: Mariboxa in Zadruge Peron. Letni kino Minoriti je zdaj že dodobra zasidran v zavest Mariborčanov in Mariborčank kot izjemen ambient, ki skozi celoten julij in avgust prikaže filmske vrhunce preteklega leta in s predfilmi predstavi filmske festivale iz okolice. Vsi partnerji smo tudi letos posvečeni skupnemu cilju, zapolniti poletno obdobje v Mariboru s kvalitetno vsebino in popularizirati kakovostne filmske vsebine ter posledično razvijati filmsko kulturo.

Letos bomo poleg domačih obiskovalcev več fokusa usmerili tudi na turiste, saj bo polovica programa dostopnega v angleškem jeziku. Letošnja filmska bera je bila odlična, zato je programski ekipi znova uspelo sestaviti odličen program. Med 19 celovečernimi filmi so tudi najnovejše filmske mojstrovine Larsa von Trierja, Pedra Almodovarja, nedavno preminule Agnes Varda, Quentina Tarantina in Pawla Pawlikowskega. Uvod v letošnjo edicijo začenjamo s slovenskim trojčkom. Otvoritev (6.7.) bo pripadla filmu Ne bom več luzerka Urše Menart, ki je lani postala prva slovenska režiserka z vesno za najboljši film, zato  bodo dogodek pospremili tudi pogovor z avtorico, razstava slovenskih filmskih ustvarjalk in izzid publikacije pogovorov s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami #EkstremnoSlovenskoV sredo, 10. julija, se bomo z restavrirano kopijo prvega slovenskega igranega celovečerca Na svoji zemlji posvetili stoletnici rojstva Franceta Štiglica, v soboto, 13. julij pa na pogovor v Maribor prihaja Darko Štante s svojim izjemno uspešnim filmo Posledice, ki je zaokrožil že po številnih festivalih in kinih po vsej Evropi.

Julijski program bo poleg tega namenjen res pravim umetniškim sladokuscem, saj se bomo ob Štiglicu ob sredah posvetili še trem mojstrom: letos preminuli Agnes Varda (17.7.), Ingmarju Bergmanu (24.7.) in Lucianu Pavarottiju (31.7.). Ob tem smo skoraj direktno iz letošnjega Cannesa v Maribor predpremierno pripeljali nov film Pedra Almodovarja Bolečina in slava (20.7.), vse skupaj pa bo zaokrožila še ena premiera izjemne vojno-umetniške epopeje Delo brez avtorja (27.7.), nemškega režiserja Floriana Henckla von Donnersmarcka (Življenje drugih).

Letos smo znova posodobili tudi spletno prodajo vstopnic, zato vse prosimo, da si v izogib gneči na blagajni svoje vstopnice zagotovijo že prej na spletu.

Več o programu in spletna prodaja vstopnic na:
https://avditorij.lg-mb.si/program/

PDF letošnjega programa:
https://gt22.si/wp-content/uploads/2019/06/zlozenka-minoritti-2019net.pdf

Deli
PROGRAM
01. 02. - 18:00 // Je že konec? // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
10. 02. - 18:00 // Je že konec? // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
11. 02. - 18:00 // Je že konec? // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
24. 02. - 20:00 // Godzilla Tribute Band // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Mobilni Udarnik
Vsako nedeljo od 28. novembra do 19. decembra v Lutkovnem gledališču Maribor.
Mobilni Udarnik
Do 23. avgusta v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor na Minoritih.
Mobilni Udarnik
Predstavitev publikacije in pogovor z avtorji, 16. junija v Kinodvorani.
Mobilni Udarnik
Naša filmska ekipa iz društva DRFK je znova pripravila vrhunski filmski program na prostem v sodelovanju s partnerji.
Mobilni Udarnik
Moment in Mobilni Udarnik na Živih dvoriščih od 25. junija do 4. julija.
Mobilni Udarnik
Letni kino Minoriti v Maribor v naslednjih tednih prinaša same filmske novosti z različnih koncev sveta.
Mobilni Udarnik
Filmske projekcije na prostem bodo potekale od 8. do 16. septembra.
Mobilni Udarnik
Zaključili smo z Letnim kinom Minoriti, nadaljujemo z Mobilnim Udarnikom v Mestnem parku in Vetrinjskem dvoru ...