Špela Huzjak: Premik

Torek, 23. novembra ob 19.00 // IntimniOder.GT22

Špela Huzjak: Premik – skladba za glas, violino in telo

V skladu z odloki vlade RS je za udeležbo na dogodku potrebno izpolnjevanje pogojev PCT. Zaradi omejenega števila sedežev priporočamo, da rezervacijo uredite preko e-maila: info@kreativniregenerator.si

Vstop je prost!

.

.

Premik – skladba za glas, violino in telo
(delo v nastajanju)

V zvočem potovanju išče protagonistka različne načine za premik/odmik od svojih ustaljenih vzorcev. Skozi zvok in gib raziskuje svoje nove zmožnosti in poti ter podaja enako idejo gledalcu. Stereotipe naše družbe nagovarja k spremembi in premiku.

Avtorica koncepta, glasbe, giba, teksta: Špela Huzjak
Oblikovalka svetlobe in tehničarka: Manca Vukelič
Svetovalec pri vizualni podobi, fotograf: Saša Huzjak / SHtudio.eu
Pomoč pri konceptu: Jasmina Križaj
Tehnična podpora: Andrej Firm, Manca Vukelič
Producent: Društvo Kreativni regenerator
So-organizatorji: Plesna Izba Maribor, Narodni dom – Vetrinjski dvor, Kulturno-umetniško društvo Moment

Špela Huzjak je akademska glasbenica. Študij violine je zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani, se izpopolnjevala v Lahtiju na Finskem, opravila specializacijo na Univerzi v Gradcu ter obiskovala študij jazz-violine v Celovcu. Poleg instrumentalne glasbe jo zanima relacija instrument-glas-telo; udeležuje se izobraževanj pri različnih mentorjih Roy Hart Centra v Franciji, Italiji in Nemčiji, obiskuje različne laboratorije na področju raziskovanja in ozaveščanja telesa (Alexander tehnika, Body Mind Centering) ter delavnic s področja sodobnega plesa in gledališča.
Preko violine, gibanja in glasu išče čista čustva in golo sporočilnost brez tehničnih omejitev in nadzora razuma.
S klasičnim in jazz predznanjem trenutno sodeluje v dveh projektih: etno zasedbi Angata Fo in indie – rokerski zasedbi Madame Brumowski (prvenec “Čas”). Sodeluje pri delavnicah, predstavah in performansih kot glasbenica, avtorica glasbe, gibalka in pedagoginja (Plesna izba Maribor, Nagib, Atelier Performative Künste – Düsseldorf, UGM, JSKD, Zavod Mars, …), nastopila je v žanrsko različnih zasedbah (Tadej Vesenjak, Samo Šalamon – Brest, Helika, Wilbert de Joode, Petra Kolmančič, Djembabe, Sašo Vollmaier, …) ter solistično na tematskih dogodkih (literarni dogodki Drau-KlangMobil, MKC Maribor, DokuDoc, Narodni dom, Nagib).

Deli
PROGRAM
10. 10. - 20:00 // Vito Weis: Slaba družba // predstava
Vstop: prostovoljni prispevek
11. 10. - 20:00 // ŠtudenTeater: Coven-kongres čarovnic // predstava
Vstop: prostovoljni prispevek
13. 10. - 20:00 // Apofenija/1 // predstava
Vstop:
22. 10. - 20:00 // Tehnoburleska Tatovi podob // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Iskanje osebnosti Slovenije v evropskem pogledu in druga vprašanja, ki bodo ustvarila našo potico, ki je seveda brez rozin.
Intimni oder
Forecasting raziskuje proces gledanja videoposnetkov tako, da ga zreducira na bistvene elemente: na telo in na zaslon.
Intimni oder
Ustvarjalec vojn je multidisciplinarna gledališka predstava, ki združuje vizualno umetnost, nove medije z dokumentarnim in predmetnim gledališčem.
Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.
Intimni oder
"Pravica je edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.
Intimni oder
V tujini nas prepoznavajo kot narod čebelarjev. Vendar, ali vemo kako čebele živijo?
Intimni oder
Navkljub tisočletjem obsesivnega ukvarjanja z ženskim spolnim organom se postavlja vprašanje, koliko ga dejansko poznamo.
Intimni oder
"Pravica je edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.