Radijska delavnica z dr. Vojkom Flisom

Sreda, 9. september ob 10. uri // IntimniOder.GT22, Knjižnica.GT22, Avla.GT22

Zavod RAZVOJ Maribor – Zvitorepčevo lutkovno paragledališče in Radio Maribor – RTVSlo v prostorih kulturne skupnosti GT22 pripravljata niz okroglih miz – enournih radijskih delavnic na temo “ŽIVETI DRUGAČNOST, ŽIVETI Z DRUGAČNOSTJO” in s spremljevalnim kulturnim programom.

Naslednja radijska delavnica bo v sredo 9. 9. 2020, ko si bodo udeleženci iz programa socialne vključenosti Invalidskega podjetja OZARA, d.o.o na Intimnem odru ob 10. uri ogledali lutkovno predstavo KOZLOVSKA SODBA.

Okrogla miza bo ob 11. uri v knjižniciGT22. Osrednji gost radijske delavnice bo direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, dr. med. Sodelovali bodo še udeleženci in strokovni delavci programa socialne vključenosti IP OZARA d.o.o., zaposleni invalidi – igralci in lutkovni animatorji Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča.

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med., slovenski zdravnik-kururg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen 7. novembra 1955, v Mariboru. Leta 1979, je diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru. Od leta 1983 je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer deluje kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Od leta 2017 opravlja funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Po zaključku radijske delavnice bo v galeriji avlaGT22 ogled razstave “#ponovitve – prvič (poetični arhivi)”, kjer so se pod kuratorsko palico Aphre H. Tesla na skupinski razstavi povezala dela umetniškega tandema Veli&Amos, Gyorgyja Zale, Mihe T. Horvata in predmeti iz depoGT22 ter izdelki Zavoda Razvoj Maribor. V hodnikuGT22 bodo v sodelovanju s Hišo Strpnosti in Mini Teatrom Ljubljana predstavljeni plakati »Toleranca-Zdaj«.

Omogočen bo tudi obisk in predstavitev urbanega čebelnjaka na terasiGT22.

Deli
PROGRAM
10. 10. - 20:00 // Vito Weis: Slaba družba // predstava
Vstop: prostovoljni prispevek
11. 10. - 20:00 // ŠtudenTeater: Coven-kongres čarovnic // predstava
Vstop: prostovoljni prispevek
13. 10. - 20:00 // Apofenija/1 // predstava
Vstop:
22. 10. - 20:00 // Tehnoburleska Tatovi podob // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Iskanje osebnosti Slovenije v evropskem pogledu in druga vprašanja, ki bodo ustvarila našo potico, ki je seveda brez rozin.
Intimni oder
Forecasting raziskuje proces gledanja videoposnetkov tako, da ga zreducira na bistvene elemente: na telo in na zaslon.
Intimni oder
Ustvarjalec vojn je multidisciplinarna gledališka predstava, ki združuje vizualno umetnost, nove medije z dokumentarnim in predmetnim gledališčem.
Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.
Intimni oder
"Pravica je edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.
Intimni oder
V tujini nas prepoznavajo kot narod čebelarjev. Vendar, ali vemo kako čebele živijo?
Intimni oder
Navkljub tisočletjem obsesivnega ukvarjanja z ženskim spolnim organom se postavlja vprašanje, koliko ga dejansko poznamo.
Intimni oder
"Pravica je edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.