Radijska delavnica z dr. Vojkom Flisom

Sreda, 9. september ob 10. uri // IntimniOder.GT22, Knjižnica.GT22, Avla.GT22

Zavod RAZVOJ Maribor – Zvitorepčevo lutkovno paragledališče in Radio Maribor – RTVSlo v prostorih kulturne skupnosti GT22 pripravljata niz okroglih miz – enournih radijskih delavnic na temo “ŽIVETI DRUGAČNOST, ŽIVETI Z DRUGAČNOSTJO” in s spremljevalnim kulturnim programom.

Naslednja radijska delavnica bo v sredo 9. 9. 2020, ko si bodo udeleženci iz programa socialne vključenosti Invalidskega podjetja OZARA, d.o.o na Intimnem odru ob 10. uri ogledali lutkovno predstavo KOZLOVSKA SODBA.

Okrogla miza bo ob 11. uri v knjižniciGT22. Osrednji gost radijske delavnice bo direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, dr. med. Sodelovali bodo še udeleženci in strokovni delavci programa socialne vključenosti IP OZARA d.o.o., zaposleni invalidi – igralci in lutkovni animatorji Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča.

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med., slovenski zdravnik-kururg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen 7. novembra 1955, v Mariboru. Leta 1979, je diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru. Od leta 1983 je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer deluje kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Od leta 2017 opravlja funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Po zaključku radijske delavnice bo v galeriji avlaGT22 ogled razstave “#ponovitve – prvič (poetični arhivi)”, kjer so se pod kuratorsko palico Aphre H. Tesla na skupinski razstavi povezala dela umetniškega tandema Veli&Amos, Gyorgyja Zale, Mihe T. Horvata in predmeti iz depoGT22 ter izdelki Zavoda Razvoj Maribor. V hodnikuGT22 bodo v sodelovanju s Hišo Strpnosti in Mini Teatrom Ljubljana predstavljeni plakati »Toleranca-Zdaj«.

Omogočen bo tudi obisk in predstavitev urbanega čebelnjaka na terasiGT22.

Deli
PROGRAM

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Mariborska premiera prvega dvojca novega cikla gledaliških esejev Takorekoč. / 25. 5. ob 20h
Intimni oder
Mariborska premiera drugega dvojca novega cikla gledaliških esejev Takorekoč. / 26. 5. ob 20h
Intimni oder
Mariborska premiera tretjega dvojca novega cikla gledaliških esejev Takorekoč. / 27. 5. ob 20h
Intimni oder
6. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi. V Mariboru med 12. in 20. majem.
Intimni oder
Godzilla Tribute Band, predstava, ki želi biti koncert. Na Prestopih. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.
Intimni oder
Predstava, ki razbija beton skozi glasbo. Na Prestopih.
Intimni oder
Solo performans Luke Piletiča na Prestopih. Klovn, ki je pozabil biti smešen, in performer, ki ne zna biti resen.
Intimni oder
Pravijo, da te gledališče poišče, je močno, vznemirljivo, promovira ustvarjalnost. Treba se je pustiti toku ustvarjanja, uživati ter pozabiti na vse skrbi.