Radijska delavnica z dr. Vojkom Flisom

Sreda, 9. september ob 10. uri // IntimniOder.GT22, Knjižnica.GT22, Avla.GT22

Zavod RAZVOJ Maribor – Zvitorepčevo lutkovno paragledališče in Radio Maribor – RTVSlo v prostorih kulturne skupnosti GT22 pripravljata niz okroglih miz – enournih radijskih delavnic na temo “ŽIVETI DRUGAČNOST, ŽIVETI Z DRUGAČNOSTJO” in s spremljevalnim kulturnim programom.

Naslednja radijska delavnica bo v sredo 9. 9. 2020, ko si bodo udeleženci iz programa socialne vključenosti Invalidskega podjetja OZARA, d.o.o na Intimnem odru ob 10. uri ogledali lutkovno predstavo KOZLOVSKA SODBA.

Okrogla miza bo ob 11. uri v knjižniciGT22. Osrednji gost radijske delavnice bo direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, dr. med. Sodelovali bodo še udeleženci in strokovni delavci programa socialne vključenosti IP OZARA d.o.o., zaposleni invalidi – igralci in lutkovni animatorji Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča.

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med., slovenski zdravnik-kururg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen 7. novembra 1955, v Mariboru. Leta 1979, je diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru. Od leta 1983 je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer deluje kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Od leta 2017 opravlja funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Po zaključku radijske delavnice bo v galeriji avlaGT22 ogled razstave “#ponovitve – prvič (poetični arhivi)”, kjer so se pod kuratorsko palico Aphre H. Tesla na skupinski razstavi povezala dela umetniškega tandema Veli&Amos, Gyorgyja Zale, Mihe T. Horvata in predmeti iz depoGT22 ter izdelki Zavoda Razvoj Maribor. V hodnikuGT22 bodo v sodelovanju s Hišo Strpnosti in Mini Teatrom Ljubljana predstavljeni plakati »Toleranca-Zdaj«.

Omogočen bo tudi obisk in predstavitev urbanega čebelnjaka na terasiGT22.

Deli
PROGRAM
31. 10. - 19.30 // Koncert: Harmelogic feat. Sekou Kouyate // koncert
Vstop: 20 €
04. 11. - 20:00 // Intimni.kino: Igra senc // film
Vstop: 5 € / 3 € / 0 €
06. 11. - 17:00 // KOZLOVSKA SODBA // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
13. 11. - 17:00 // NA LUNO Z ZVITOREPCEM, TRDONJO IN LAKOTNIKOM // predstava
Vstop: 5 € / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
5. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi Maribor, od 29. maja naprej.
Intimni oder
Ali je konec bikovskega trenda?
Intimni oder
Koliko je mogoče dobiti? Kako lahko je izgubiti? / predavanje. IntimniOder. Četrtek, 25. marca ob 18.00. Vstopnine ni.
Intimni oder
Cikel gledaliških esejev Takorekoč predstavlja izvirna besedila v izvedbi avtoric in avtorjev pod kuratorstvom Boštjana Narata.
Intimni oder
Heiner Müller: KVARTET je produkcija VI. semestra DI, GLR in DSU UL AGRFT v okviru 55. Festivala Borštnikovo srečanje.
Intimni oder
Zmagovalci so samozavestni. Zmagovalci so strastni. Zmagovalci se cenijo. Tokrat v okviru 55. Festivala Borštnikovo srečanje.
Intimni oder
Transnacionalno evropsko uprizoritveno delo v nastajanju, ki razgrinja raznolikosti dinamike in okoliščin, ki vplivajo na umetniško delo.
Intimni oder
Kako se česarkoli lotiti, če se ne strinjaš v osnovnih premisah?