Lutkovni bienale v GT22

INTIMNI ODER + AVLA GT22

& 9. Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

http://www.lg-mb.si/bienale-lutkovnih-ustvarjalcev-slovenije/

____________________________________________________________

14. September, 2017 – 11:30 (za zaključeno skupino) in 18:30 (izven)

ZVERINICE IZ STRIPA

predstava iz tekmovalnega programa 9. Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Striparsko-pripovedovalska animacija po motivih rezijanskih ljudskih zgodb.
Ana Duša, Špela Frlic, Rok Kušlan, Andrej Štular, Klemen Bračko / Pripovedovalski variete, Stripburger, Forum Ljubljana.

Za otroke od 4+
Predstava traja 50 min.
Vstopnice za predstavo / 5 € / lahko kupite pri blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana, uro pred predstavo v GT22 ali na spletu: https://lgm.kupikarto.si

Najprej so bile Zverinice iz Rezije, zbirka ljudskih pravljic. Potem so prišli trije striparji (David Krančan, Andrej Štular, Kaja Avberšek), ki so vsak po eni izmed zgodb naredili svoj strip. Nato so se jim pridružili trije pripovedovalci, ki so v pripovedovanje vzeli vsak po en strip. Po svoje so ga predihali, razsekali in s pomočjo striparskega avtorja spet sestavili v novo celoto. Prvine stripa so prenesli na veliko platno in nastala je striparsko-pripovedovalska animacija. Mogoče zveni zapleteno, ampak v resnici sploh ni … Zverinice iz stripa sestavljajo tri zgodbe: Grdina, Bežimo, tecimo, svet se podira in Leteča lesica.

Premiera: 29. januar 2016
Produkcija: Pripovedovalski variete in Stripburger / Forum Ljubljana
Pripovedujejo: Ana Duša, Špela Ferlic, Rok Kušlan
Likovna podoba: Andrej Štular, David Krančan, Kaja Avberšek
Glasba: Klemen Bračko

____________________________________________________________

14. september, 2017 – 20:00

ZEMLJEVIDI BIENALOV ULU & HORSEPOWER / KONJSKA MOČ

Otvoritev razstave & inštalacija

Zemljevidi bienalov ULU je razstava v sklopu kuratorskih raziskovanj ‘Gledališki dokumenti 2016 in 2017’, ki jih z in v GT22 izvaja Fundacija Sonda. Razstava je v prostor postavljen dokumentarni projekt. Predstavila bo vse lokacije, gostitelje, udeležence, deležnike, žirante, nagrajence in del spremljevalnih okoliščin vseh bienalov doslej. Dokumentarni projekt, ki bo predstavil informacije kot likovno podobo, soočil dejstva in ponudil razmislek o njihovem povezovanju, razumevanju in vrednotenju, ko se več časovnih točk sreča v zemljevidu tega trenutka. Prostorska postavitev predstavlja vstop v nov likovni prostor, ki nam pove nepričakovane in tudi neznane zgodbe festivala.

Produkcija: GT22, Fundacija Sonda
Kuratorji in prostorska postavitev: sonda21, Nika Bezeljak, Andrej Firm

Horsepower / konjska moč

Konjska moč: poetika gibanja je intermedijska situacija za premišljevanje tehnološkega napredka v posthumanističnem kontekstu. Konj v instalaciji je hibridni robot (hibrot) z lastno zaznavo in gibalno inteligenco, ki jo poganja bioreaktor. Za razliko od kiborgov, pri katerih je organizem opremljen z elektronskimi podaljški, je hibrot organizem, ki enakovredno vključuje elektronske in biološke elemente. Hibrot ni niti živ niti mrtev, nahaja se v vmesnem prostoru, v katerem ne štejeta niti življenje niti smrt, temveč kategorije, ki so izven človeškega dometa. V suspenzu, ki ga ustvari pričakovanje (anti)potencialnosti v vprašanju ali se bo konj premaknil ali ne, leži tudi poetika neuporabnosti. Konj, ki že od začetka človeške civilizacije služi kot gibalno orodje za človeka, postane samostojno bitje, ki je uporabno samo sebi.

Avtorja: Zoran Srdić Janežič, Otto Urpelainen

____________________________________________________________

15. september, 2017 – 20:00

VIKTORIJA 2.0

hišna predstava na spremljevalnem programu 9. Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Za mladino in odrasle od 15+
Predstava traja 35 min
Vstopnice za predstavo / 10 € / lahko kupite pri blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana, uro pred predstavo na kraju izvedbe ali na spletu: https://lgm.kupikarto.si

Avtorski projekt dramskega gledališča, lutk, predmetov in video-tehnologije.
Zmagovalci so samozavestni. Zmagovalci so strastni. Zmagovalci se cenijo. Zmagovalci vedo, kaj hočejo in kako to doseči. Zmagovalci nikoli ne odnehajo. Zmagovalci so disciplinirani. Zmagovalci ne čakajo na popolne pogoje. Zmagovalci vedo, da je največje tveganje ne tvegati. Zmagovalci se primerjajo izključno s sabo. Zmagovalci ne potrebujejo nikogaršnje potrditve. Zmagovalci so zdravi in se zdravo prehranjujejo. Zmagovalci so lepo grajeni in imajo čudovite, čvrste, polne zadnjice. Zmagovalci imajo partnerje. S čudovitimi, čvrstimi, polnimi zadnjicami. Zmagovalci imajo spolne odnose. Strastne spolne odnose. Mnogo njih. Prijateljev tudi. Zmagovalci so ljubljeni. Zmagovalci ljubijo življenje. In življenje ljubi njih. Zmagovalcev ni veliko. Zmagovalcev je zelo malo. Zmagovalci zmagujejo.

Produkcija: Moment, GT22
Igra: Ana Zala Štiglic
Režija: Zoran Petrovič
Dramaturgija: Marek Turošik
Scenografija in likovna podoba: Monika Pocrnjić, Toni Soprano
Izdelovalci scene: Mojmir Ferenc, Matjaž Capi Capuder, Drago Pšunder

Deli
PROGRAM
10. 12. - 20:00 // Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €
12. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: Peter von Kant // film
Vstop: prost
13. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: Samo na izi // film
Vstop: prost
14. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: LGBT SLO 1984 // film
Vstop: prost

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.
Intimni oder
Na delavnici bomo obdelovali_e čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in pri gledalcih zbujajo veliko (ne)lagodje.
Intimni oder
Tatovi podob se vračajo pod Pohorje!
Intimni oder
Sodobna barda, Gregor Zorc in Matej Recer, nas brezkompromisno soočata s kulturnimi razlikami, drugačnimi časi, a istimi prostori.
Intimni oder
Iskanje osebnosti Slovenije v evropskem pogledu in druga vprašanja, ki bodo ustvarila našo potico, ki je seveda brez rozin.
Intimni oder
Forecasting raziskuje proces gledanja videoposnetkov tako, da ga zreducira na bistvene elemente: na telo in na zaslon.
Intimni oder
Ustvarjalec vojn je multidisciplinarna gledališka predstava, ki združuje vizualno umetnost, nove medije z dokumentarnim in predmetnim gledališčem.
Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.