Koncert: Harmelogic feat. Sekou Kouyate

Kristijan Korat – tipke
Damir Mazrek – tolkala

gost: Sekou Kouyate – kora, glas

Nedelja, 31. oktober ob 19.30 // IntimniOder.GT22

Vstopnina: 20 EUR
Zaradi upoštevanja omejitev v zvezi s Covid -19, je število kart omejeno!
Obvezna rezervacija in predprodaja kart: info@baobab.si

Legendarni mariborski duo tokrat predstavlja glasbo iz končno dočakane prihajajoče plošče Point of views. Le-ta bo izšla do konca leta 2021 kot 5. v Baobabovi kolekciji albumov.

Glasba, ki hkrati obeležuje deseto obletnico delovanja, je svojevrstna mešanica različnih glasbenih zapuščin, ki sta jih glasbenika raziskovala, združevala, razslojevala… Izključno avtorska glasba zajema elemente urbane zahodne glasbe, hkrati pa sloni na tradicionalnih izročilih balkanske, zahodnoafriške, indijske, jazz, klasične in hip hop glasbe. Glasbenika ostajata zvesta svoji skupni večni ljubezni ritmu. V ljubezni do ritma pa se jima pridružuje tudi gost, legendarni korist Sekou Kouyate iz priznane gvinejske griotske družine Kouyate, ki je po smrti očeta Mbadyja Kouyateja prevzel krmilo tega neskončnega ritmično melodičnega mehanizma zahodnoafriške glasbene zakladnice. Sekou že mnoga leta bogati številne tradicionalne in revolucionarne glasbene projekte širom po svetu.

Harmelogic je projekt, ki sta ga formirala pianist Kristijan Korat in tolkalec Damir Mazrek. Glasbenika prihajata iz različnih glasbenih sredin, zato njuno srečanje predstavlja mešanico različnih zvrsti oz. tkanje edinstvenega glasbenega izraza. Izvajata avtorske ritmično razgibane kompozicije s spevnimi melodijami, ki nudijo občutek brezčasja ter nas hkrati spodbujajo k gibanju. Lahko ju doživite v duetu ali v razširjenih zasedbah, v katerih se znajdejo žanrsko različni glasbeniki ali (celo) plesalci. V raziskovanju zapuščin različnih glasbenih kultur stremita k inovativnosti in iskanju lastnega zvoka, kar je v preplavljenem glasbenem svetu velik izziv.

Deli
PROGRAM
10. 10. - 20:00 // Vito Weis: Slaba družba // predstava
Vstop: prostovoljni prispevek
11. 10. - 20:00 // ŠtudenTeater: Coven-kongres čarovnic // predstava
Vstop: prostovoljni prispevek
13. 10. - 20:00 // Apofenija/1 // predstava
Vstop:
22. 10. - 20:00 // Tehnoburleska Tatovi podob // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Iskanje osebnosti Slovenije v evropskem pogledu in druga vprašanja, ki bodo ustvarila našo potico, ki je seveda brez rozin.
Intimni oder
Forecasting raziskuje proces gledanja videoposnetkov tako, da ga zreducira na bistvene elemente: na telo in na zaslon.
Intimni oder
Ustvarjalec vojn je multidisciplinarna gledališka predstava, ki združuje vizualno umetnost, nove medije z dokumentarnim in predmetnim gledališčem.
Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.
Intimni oder
"Pravica je edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.
Intimni oder
V tujini nas prepoznavajo kot narod čebelarjev. Vendar, ali vemo kako čebele živijo?
Intimni oder
Navkljub tisočletjem obsesivnega ukvarjanja z ženskim spolnim organom se postavlja vprašanje, koliko ga dejansko poznamo.
Intimni oder
"Pravica je edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.