Blaž Švagan trio: Sound in Time

Sreda, 5. januar ob 20. uri // IntimniOder.GT22

Vstopnina: 9,97 evra

Z željo po ustvarjanju in igranju avtorske glasbe, ki temelji na jazzu, moderni in improvizirani glasbi, inovativnosti, tehnično zahtevni izvedbi, tudi z namenom poustvarjanja glasbe “starih mojstrov”, je konec leta 2017 nastal jazz trio. Dovoljuje ogromno svobode, hkrati pa zahteva popolno kontrolo telesa in uma. Omogoča nešteto možnosti izvedbe, predvsem pa intimo, takojšnjo odzivnost ter močan stik s poslušalci.

Trenutno tenor saksofonist Blaž Švagan nastopa z mednarodno priznanima glasbenikoma Miho Korenom na kontrabasu in Matheusom Jardimom na bobnih.

Blaž Švagan je študiral glasbo v na konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erianu. Na začetni glasbeni poti so se zvrstili različni instrumenti: alt saksofon, klarinet, harmonika, električna kitara, bobni. Tudi zasedbe so bile različne: od pihalnih orkestrov, big bandov, jazz in pop zasedb, do lastnega kvinteta, s katerim je za avtorsko skladbo Quantum Insomnia v sklopu natečaja Jazzon leta 2016 prejel nagrado za najboljšo jazzovsko kompozicijo. Sodeloval je z mednarodno priznanimi glasbeniki, kot so npr. Vladimir Kostadinović, Stefan Bartuš, Bojan Krhlanko, Igor Bezget in mnogimi drugimi. Trenutno se aktivno ukvarja tudi s projektom Multiversal, kjer je producent in hkrati izvajalec. Pravkar je bil izdan drugi single z naslovom It’s snowing in April, tokrat sta pri skladbi sodelovala Alen Kovše in Sara Lamprečnik. Pri projektu sodeluje z različnimi izvajalci, tudi s prejemnikom grammy certifikata, newyorškim vokalistom Jonathan Hoardom.

Matheus Jardim se je rodil v mestu João Pessoa (Paraíba / Brazilija). Je bobnar / tolkalist, ki je glasbeno šolanje začel pri svojem očetu, multiinštrumentalistu Antôniu de Pádui pri starosti 11 let. S svojo poklicno kariero je pri 12 letih začel igrati in snemati z lokalnimi glasbeniki. Leta 2013 se je preselil v Gradec (Avstrija), kjer je študiral bobne na oddelku za jazz v “KUG” (Kunst Universität Graz) pri prof. Howard Curtis. Od leta 2015 živi na Dunaju, kjer je aktiven na lokalni glasbeni sceni in sodeluje pri številnih projektih z različnimi umetniki (Gerald Preinfalk, Georg Vogel, Alegre Corrêa, Michael Pipoquinha, Gabriel Grossi, Misha Piatigorsky, Daniel Holzleitner, Jatobá Big Band, itd.). Leta 2019 je na turneji in snemanju igral z veliko legendo pozavne, Raulom de Souzo.

Miha Koren je priznan slovenski basist, ki je v letu 2015 zaključil magisterij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz, smer jazz kontrabas. Miha je vseskozi del mnogih odmevnih projektov doma in v tujini. Nastopa na mednarodnih festivalih in sodeluje s prepoznavnimi glasbenimi ustvarjalci kot so: Jure Pukl, Gregory Hutchinson, Femi Temowo, Jan Sturiale, Dick Oats, Dave Liebman, Renato Chicco, Klemens Marktl, Tadej Tomšič, Marina Martensson in mnogi drugi. Miha je posnel in napisal glasbo za film in gledališče ter sodeloval pri številnih studijskih snemanjih (Big Band RTV Slovenija, Leeloojamais, Neisha, Tadej Tomšič, Mike Ievtushenko itd.). Leta 2014 pa je prejel tudi mednarodno jazz priznanje za najboljšo živo izvedbo leta ‘Downbeat Student Award 2014’.

Deli
PROGRAM
10. 12. - 20:00 // Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €
12. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: Peter von Kant // film
Vstop: prost
13. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: Samo na izi // film
Vstop: prost
14. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: LGBT SLO 1984 // film
Vstop: prost

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.
Intimni oder
Na delavnici bomo obdelovali_e čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in pri gledalcih zbujajo veliko (ne)lagodje.
Intimni oder
Tatovi podob se vračajo pod Pohorje!
Intimni oder
Sodobna barda, Gregor Zorc in Matej Recer, nas brezkompromisno soočata s kulturnimi razlikami, drugačnimi časi, a istimi prostori.
Intimni oder
Iskanje osebnosti Slovenije v evropskem pogledu in druga vprašanja, ki bodo ustvarila našo potico, ki je seveda brez rozin.
Intimni oder
Forecasting raziskuje proces gledanja videoposnetkov tako, da ga zreducira na bistvene elemente: na telo in na zaslon.
Intimni oder
Ustvarjalec vojn je multidisciplinarna gledališka predstava, ki združuje vizualno umetnost, nove medije z dokumentarnim in predmetnim gledališčem.
Intimni oder
Godzilla Tribute Band je gledališče predmetov, kartonskih škatel, preprog in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.