Sonja Tomić: Planted Seeds

Otvoritev v Avli.GT22: 12. november ob 18. uri. Na ogled do 30. novembra.

Serija #INTERVENCIJE v 2021 predstavlja in povezuje štiri modne oblikovalke, ki se bodo iz njim primarnega delovnega okolja preselile in predstavile v prostoru galerije avlaGT22.

Kora je projekt, ki ga Sonja ustvarja skupaj z grafično oblikovalko Rino Barbarić. Temelji na razvoju vzorcev, aplikaciji teh na oblačila in druge medije ter tisku. “Planted seeds” združuje obstoječe ženske kose novopečene znamke ter omejeno serijo oblačil nastalih v procesu oblikovanja prihajajočih izdaj. Pri izdelavi uporablja ostanke potiskanega blaga v kombinaciji z novimi in z tkaninami iz osebnega nabora.

Sonja Tomić je oblikovalka moških in ženskih oblek ter stilistka. V svojem oblikovanju se trudi biti trajnostna, brezčasna in pozorna na detajle. Ukvarja se še z ilustracijo, ki je velikokrat element njenih kreacij, interpretirana z različnimi tehnikami tiska.
________________________________________________________________________
Vstop na prizorišče je dovoljen samo osebam s potrdilom o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testu na covid-19, ki ni starejši od 48 ur (pogoj PCT).
Dogodek bo izpeljan v skladu z vsemi ukrepi glede preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Obiskovalce vljudno prosimo, da ravnajo v skladu z ukrepi in na prizorišče prihajajo zdravi.
________________________________________________________________________#INTERVENCIJE nastajajo v produkciji Ustanove Fundacije Sonda ob podpori Mestne občine Maribor, GT22 in Studia 12:22.

Deli
PROGRAM
01. 02. - 18:00 // Je že konec? // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
10. 02. - 18:00 // Je že konec? // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
11. 02. - 18:00 // Je že konec? // predstava
Vstop: 5 € / 0 €
24. 02. - 20:00 // Godzilla Tribute Band // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Avla
razstave umetnice Toni Soprano Meneglejte v kuratorstu Irene Borić
Avla
Barbara Kukovec in Andrej Firm se z delom PIONIR vračata k osnovam skozi vsebino in tehniko. PIONIR je skoraj neviden, a vseprisoten.
Avla
Šest golih ženskih teles se umešča v prostor, išče mesto v občinstvu, na odru, ob stenah prizorišča.
Avla
Razstava Maska – Stayin’ Alive do 8. 6. 2022