Sonja Tomić: Planted Seeds

Otvoritev v Avli.GT22: 12. november ob 18. uri. Na ogled do 30. novembra.

Serija #INTERVENCIJE v 2021 predstavlja in povezuje štiri modne oblikovalke, ki se bodo iz njim primarnega delovnega okolja preselile in predstavile v prostoru galerije avlaGT22.

Kora je projekt, ki ga Sonja ustvarja skupaj z grafično oblikovalko Rino Barbarić. Temelji na razvoju vzorcev, aplikaciji teh na oblačila in druge medije ter tisku. “Planted seeds” združuje obstoječe ženske kose novopečene znamke ter omejeno serijo oblačil nastalih v procesu oblikovanja prihajajočih izdaj. Pri izdelavi uporablja ostanke potiskanega blaga v kombinaciji z novimi in z tkaninami iz osebnega nabora.

Sonja Tomić je oblikovalka moških in ženskih oblek ter stilistka. V svojem oblikovanju se trudi biti trajnostna, brezčasna in pozorna na detajle. Ukvarja se še z ilustracijo, ki je velikokrat element njenih kreacij, interpretirana z različnimi tehnikami tiska.
________________________________________________________________________
Vstop na prizorišče je dovoljen samo osebam s potrdilom o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testu na covid-19, ki ni starejši od 48 ur (pogoj PCT).
Dogodek bo izpeljan v skladu z vsemi ukrepi glede preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Obiskovalce vljudno prosimo, da ravnajo v skladu z ukrepi in na prizorišče prihajajo zdravi.
________________________________________________________________________#INTERVENCIJE nastajajo v produkciji Ustanove Fundacije Sonda ob podpori Mestne občine Maribor, GT22 in Studia 12:22.

Deli
PROGRAM

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Avla
radijska igra v nastajanju
Avla
(spevi za mrtve otroke po Gustavu Mahlerju)
Avla
Ulična galerija Židovska #53 / mestna akcija
Avla
javni dogodek v soboto 27. april
Avla
Gostujemo v Galeriji MKC/Dom mladih Split, Hrvaška
Avla
Avla
predstavitev knjige »Rožengrunt« z Matejo Ratej