Jona Bednjanec: KNIT AND PURL

Otvoritev v Avli.GT22 v petek, 10. decembra ob 18. uri.

Intervencija #moda 2021/4

Serija #INTERVENCIJE v 2021 predstavlja in povezuje štiri modne oblikovalke, ki se bodo iz njim primarnega delovnega okolja preselile in predstavile v prostoru galerije avlaGT22.

Razstava KNIT AND PURL je zasnovana kot predstavitev pletenin, ki jih je Jona oblikovala v zadnji dveh letih. Pletenine je bodisi napletla sama na svojem pletilnem stroju ali pa v sodelovanju z lokalno proizvodnjo pletenin. Pri svojem delu eksperimentira, oblikuje in vzorči na ročnih pletilnikih in s tem oživlja že skoraj pozabljeno slovensko tekstilno panogo. Izkorišča vse funkcije, ki jih omogoča pletilnik ter pri tem ustvarja sodobne pletenine, hkrati pa zagovarja trajnostno in lokalno proizvodnjo. . Preje, ki so uporabljene, so ostanki iz lokalne proizvodnje pletenin, s tem so oblikovane unikatne neponovljive barvne kombinacije.

Jona Bednjanec je zaključila dodiplomski in podiplomski študij na Naravoslovnotehniški Fakulteti v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. Med študijem je veliko sodelovala na
študentskih skupinskih revijah in projektih. Svoje delo je prvič samostojno predstavila na natečaju Stylo (v sodelovanju z Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana) v Kopru, kjer je tudi dobila prvo nagrado za najbolj inovativno, tehnološko in oblikovalsko dovršeno kolekcijo. Od takrat naprej predstavlja svoje delo tako na tujem kot domačem trgu. Njen glavni medij oblikovanja je pletenje, skozi katerega se likovno izraža preko barv in vzorcev, ter tehnologije pletenja.
_______________________________________________________________________
Vstop na prizorišče je dovoljen samo osebam s potrdilom o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testu na covid-19, ki ni starejši od 48 ur (pogoj PCT).
Dogodek bo izpeljan v skladu z vsemi ukrepi glede preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Obiskovalce vljudno prosimo, da ravnajo v skladu z ukrepi in na prizorišče prihajajo zdravi.
________________________________________________________________________
#INTERVENCIJE nastajajo v produkciji Ustanove Fundacije Sonda ob podpori Mestne občine Maribor, GT22 in Studia 12:22.

Deli
PROGRAM
29. 01. - 17:00 // MiniOder: Kozlovska sodba (5+) // predstava
Vstop: 5 € / 0 € za brezposelne in invalide
05. 02. - 17:00 // MiniOder: Vznemirljivo življenje čebel (5+) // predstava
Vstop: 5 € / 0 € za brezposelne in invalide

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Avla
Ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta v AVLI GT22 razstava plakatov svetovno znanih grafičnih oblikovalcev na temo "strpnosti".
Avla
Otvoritev nove razstave v Ulični galeriji MB v Židovski ulici bo v petek, 17. decembra ob 17. uri.
Avla
Otvoritev modne intervencije v Avli.GT22: 12. november ob 18. uri. Na ogled do: 30. novembra.
Avla
Otvoritev v Ulični galeriji v Židovski ulici: torek, 16. november ob 18.00.
Avla
Otvoritev intervencije v Avli.GT22: 22. oktober ob 18. uri. Na ogled do: 10. novembra.
Avla
Na ogled v Ulični galeriji v Židovski ulici do 15. novembra.
Avla
Na ogled kadarkoli v Ulični galeriji Maribor v Židovski ulici.
Avla
Otvoritev v Ulični galeriji v Židovski ulici: četrtek, 19.8. ob 18. uri. Na ogled do 12.9.