#Intervencija1: Dorijan Šiško: Levels

Intervencija je na ogled v Avli.GT22 do 12. oktobra.

#INTERVENCIJE @ avlaGT22

Serija #INTERVENCIJE v 2020 predstavlja in povezuje štiri grafične oblikovalce, ki se bodo iz njim primarnega delovnega okolja računalniškega ekrana preselili in predstavili v realnem prostoru galerije avlaGT22.

.

#INTERVENCIJA 1:

Dorijan Šiško: Levels

Dorijan Šiško po spekulativnih in eksperimentalnih poteh raziskuje meje oblikovalske stroke. Ta tendenca bi zaznamovala tudi njegov projekt Levels.

Intervencija Levels bo klasični oblikovalski medij plakata razširila skozi dodatno raven interakcije, kakršna je značilna za videoigre. Tako bo projekt združil medije »motion plakata«, umetnosti videoiger in grafično oblikovalskega plakata. Tematiziranje virtualnih svetov videoiger, ki delujejo po svojstvenih pravilih, bi se prepletalo s tipografsko-kompozicijskim jezikom plakata in tako ustvarilo nov način komunikacije z uporabnikom/ obiskovalcem/igralcem. Šiško bo s temi spekulativnimi postopki medij plakata poskušal transponirati na sodobno raven multimedijskega diskurza. V tem smislu Šiško pristopa tudi k vprašanju o prihodnosti grafično oblikovalske komunikacije z uporabniki: kako naj oblikovalec z uporabo sodobnih medijev in v specifičnih kontekstih z uporabniki kvalitetno komunicira ter si z njimi deli ideje. Ob tem Šiško skozi konceptualno orientiran spekter oblikovalskih in umetniških postopkov razmišlja o tematikah rutine in zabave ter skozi svoj nasičen grafični jezik dekonstruira arhetipe popularne kulture.

.

#INTERVENCIJE nastajajo v produkciji Ustanove Fundacije Sonda ob podpori Mestne občine Maribor, GT22 in Studia 12:22.

.

Obiskovalke_ce prijazno prosimo, da upoštevajo priporočeno varnostno razdaljo, in dodajamo, da je uporaba mask v zaprtih prostorih GT22 obvezna. Hvala za razumevanje.

Deli
PROGRAM
02. 12. - 12:00 // JAVNO VODSTVO “DIGITALNI OKSIMORON” // razstava
Vstop: prost
03. 12. - 10:00 // JAVNO VODSTVO “DIGITALNI OKSIMORON” // razstava
Vstop: prost
03. 12. - 10:00 - 18:00 // TA VESELI DAN KULTURE // dan odprtih vrat
Vstop: prost

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Avla
skupinska razstava
Avla
Brezplačni kulturni posvet, neformalno izobraževanje in prikaz gledališkega dela v javnem prostoru
Avla
Postavitve bodo na ogled od 5. do 16. junija 2023. Gostovanje v sodelovanju z Ustanova Fundacija SonDA, GT22.
Avla
otvoritev nove ulične razstave / 17.6. ob 12:00