ABONMA ZAGRNITEV


Nedelja, 20. 10. 2019 ob 15.00 – 21.00 // Vogal GT22

VSTOP: PROST


Zagrnitev je sklepni dogodek sezone projekta Abonma. Format Razgrnitve in Zagrnitve navdihuje (slovenska) tradicija gledaliških institucij, da je razgrnitev repertoarja poseben svečan javni dogodek (pospremljen vsaj s pijačo, če že ne s kompletno zakusko) in običajem praznovanja premier s torto (in obveznim fotografiranjem ob njej).

Gledališka folklora slovenske institucionalne krajine pa ne pozna skupnega formata sklepanja sezone. Nekateri praznujejo s koncerti, festivali, zabavami ali uradnimi napovedmi prihodnje sezone. Evalvacijo in statistiko lahko prebiramo v poročilih ministrstvom, letopisih, med vrsticami kritik in javnih objav … Abonma Zagrnitev združuje vse v šesturnem kostanjevem pikniku (primerno letnemu času nastanka in v spomin nekdanji tradiciji Borštnikovega srečanja in praznovanja dneva igralca). Vsako polno uro se začne zdravica člana kolektiva Abonma v čast gledališkim ustvarjalcem, projektu, kolektivnemu avtorskemu ustvarjanju, alternativam, statističnim uspehom … K replikam so vabljeni vsi navzoči, tako Zagrnitev pomeni tudi subjektivno evalvacijo projekta. Vabljeni na vogal GT22! Pridružite se lahko za ves čas trajanja performansa ali za uro ali dve, lahko pa tudi samo za petnajst minut!

Abonma je avtorski parazitski paralelen projekt, ki raziskuje nove formate v gledališču. Kolektiv Abonma, ki se je oblikoval v sezoni 2017/18, je razvil specifičen uprizoritveni jezik za dekonstrukcijo in rekonstrukcijo že obstoječih predstav iz repertoarja slovenskih institucionalnih gledaliških hiš.

Repertoar projekta: Razgrnitev – maj/september 2018, Borštnik – oktober 2018, Micka – november 2019, Mučenica – december 2019, TSD – marec 2019, Bienale – september 2019, Borštnik – oktober 2019, Zagrnitev – oktober 2019

Kolofon

Kolektiv Abonma: Nika Bezeljak, Miha Horvat, Eva Nina Lampič, Minca Lorenci, Luka Martin Škof, Aleš Zorec
Produkcija: Moment
Projekt Abonma finančno podpira Ministrstvo za kulturo RS.

Deli
PROGRAM

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

GT22
V tragikomediji, postavljeni na inventivni interpretaciji Don Kihota, se igralca spopadata z razumevanjem norosti in normalnosti, umetnosti in družbe, lutkarjev in lutk ...
GT22
Apofenija obdeluje vse, kar je neoprijemljivo, neubesedljivo, neulovljivo.
GT22
Apofenija obdeluje vse, kar je neoprijemljivo, neubesedljivo, neulovljivo.
GT22
Mora igralec opravičiti svoj obstoj na odru s tem, da publiki nekaj sporoči? Ali zadostuje že to, da je na odru in da se občinstvo nima preveč slabo?
GT22
Pek, jasnovidka, vodovodar, župan, zvonarka. Nevidni, spregledani, zlomljeni. Zbrani, da sodijo zgodovini, ki je podrla njihove sanje, želje, strasti.
GT22
Vito Weis, ena najbolj prepoznavnih igralskih prezenc, ki brezkompromisno stopa pred občinstvo, tokrat s samostojnim avtorskim prvencem.
GT22
Kdaj postanejo novice fejk? Zakaj ne obstaja trg lažnih novic o sadju in zelenjavi? Avtorska predstava je nastala v sklopu projekta Eye-Net 2.0. 14. in 15. 1.
GT22
21. - 29. junij / razstave, predstave, filmi, debate in glasbeno-družabni večeri iz in o Zagrebu