A s’ ti tud’ not padu ali o filmski vzgoji

Prvič združujemo moči Maribor in Ljubljana, festival Enimation in revija Ekran, ker želimo mariborske dijake navdušiti za filme in filmsko kritiko tudi z nekoliko drugačne perspektive. Na lanskem festivalu je že gostovala razstava ob 60-letnici Ekrana, za kar upamo, da je bil le uvod v dolgoročno in plodno sodelovanje pri širjenju filmskih obzorij in filmskega mišljenja med mladimi v mestu. Ob tej priložnosti smo v studiu Radia You’re Up povabili Hano Repše, programsko vodjo Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mlade ENIMATION, Ano Šturm, glavno in odgovorno urednico Revije Ekran, ki pripravlja delavnico filmske kritike Do zadnje besede, in Anjo Banko, mentorico omenjene delavnice in soustvarjalko filmskega festivala mladih za mlade Kinotrip. Kmalu začenjamo z delavnico filmskega podkasta na Prvi gimnaziji in vse, ki bi z nami sodelovali, pozivamo, da nas kontaktirate …

Moderator: Žiga Brdnik
Zvok: Boštjan Eržen
Foto: Gregor Salobir

Zahvala: sogovornicam, Društvu za razvoj filmske kulture, Radiu You’re Up, skupnosti GT22, Mestni občini Maribor in Radiu MARŠ za predvajanje na radijskih valovih.

Deli
PROGRAM
15. 03. - 20:00 // Krvne zgodbe/Blood Stories // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Podcast
V krogu z Nejo Tomšič, Milošem Koscem in Niko Grabar (Nonument Group).
Podcast
Potepuh, begunec, včerajšnji ali današnji, se sooča z ovirami, ki jih na njegovi poti seje življenje.
Podcast
Vito Weis je pred mikrofon in na svojo znamenito kavico povabil Gregorja Zorca, najboljšega igralca Tedna slovenske drame 2023.
Podcast
Pogovor z igralcem Vitom Weisom po mariborski premieri predstave Slaba družba.
Podcast
Pogovor s Petjo Golec Horvat, dijakinjo, performerko, igralko, plesalko, glasbenico.
Podcast
Pogovor z Matic Komelom, študentom, glasbenikom - članom zasedbe OK.travnik in kandidatom Levice na parlamentarnih volitvah.
Podcast
Podkast pogovor z oblikovalcem, organizatorjem, ustanoviteljem kolektiva Lantern in Studia 12:22.
Podcast
Jakob Sever Klasinc je dijak, aktivist, organizator in član Mladih za podnebno pravičnost.