Intimni portreti – Gregor Zorc

Prejšnji portretiranec Vito Weis je pred mikrofon na intimni gledališki portret povabil Gregorja Zorca, svežepečenega dobitnika nagrade za najboljšega igralca na Tednu slovenske drame 2023. Ob znameniti Vitovi kavici smo se po predstavi Krize v Novi pošti v Ljubljani pogovarjali o: njunem dolgoletnem medsebojnem sodelovanju, dveh desetletjih z Vio Negativo, predstavah Korak v pravo smer, Gledališka ura, Učene žene id.; Gregorjevem ustvarjanju animiranih filmov s partnerko Špelo Čadež, filmih Boles in Orkester; pa tudi (dolg)času v teatru, iskanju stika s publiko in kamero, kontrolo nad telesom, svobodnim opravljanjem igralskega poklica in tem, kako pomembno je kdaj tudi izpreči in reči: »ne«.

Gregor Zorc je leta 1996 maturiral na Gimnaziji Moste Ljubljana, kjer se je kot član dramskega krožka redno udeleževal festivalov: Podobe trenutkov, Gimnazijad in Linhartova srečanja. V šolskem letu 1997/98 se vpiše v prvi letnik igre na AGRFT pod mentorstvom prof. Borisa Cavazze in prof. Jožice Avbelj. Sodeluje na institucionalni in neodvisni sceni, med drugim od leta 2002 z Vio Negativa. Leta 2017 je prejel Borštnikovo nagrado za igro za predstavo Stenica. Njegovo ustvarjanje ni vezano samo na gledališče, saj je kot igralec in kor scenarist sodeloval v več kot dvajsetih filmih. Za vlogo v Šelestenju Janeza Lapajneta je leta 2002 prejel Vesno za najboljšega igralca.
(vir: sigledal.org/geslo/Gregor_Zorc)

Moderatorja: Vito Weis in Žiga Brdnik
Zvok: Boštjan Eržen
Produkcija: KUD Moment

Zahvala: Vitu Weisu, KUDu Moment, Mladinskemu gledališču, Mestni občini Maribor, Ministrstvu za kulturi in radiema MARŠ ter Maribor za predvajanje na radijskih valovih.

.

Intimni portret Vita Weisa:

Deli
PROGRAM
14. 06. - 19:00 // Apofenija/1 // predstava
Vstop: 10 €
14. 06. - 21:00 // Apofenija/1 // predstava
Vstop: 10 €
17. 06. - 12:00 // UG MB #49 – SINIŠA LABROVIĆ // razstava
Vstop: prost

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Podcast
Pogovor s Petjo Golec Horvat, dijakinjo, performerko, igralko, plesalko, glasbenico.
Podcast
Pogovor z Matic Komelom, študentom, glasbenikom - članom zasedbe OK.travnik in kandidatom Levice na parlamentarnih volitvah.
Podcast
Podkast pogovor z oblikovalcem, organizatorjem, ustanoviteljem kolektiva Lantern in Studia 12:22.
Podcast
Jakob Sever Klasinc je dijak, aktivist, organizator in član Mladih za podnebno pravičnost.
Podcast
How to work together? How to work? How to? A talk with Dr. Marc R. Dusseiller, transdisciplinary scholar and lecturer.
Podcast
S teatrologinjo Mašo Radi Buh, direktorico Lutkovnega gledališča Maribor Katarino Klančnik Kocutar in Razvojno psihologinjo Martino Peštaj.
Podcast
Pogovor o filmski vzgoji s Hano Repše (Enimation), Ano Šturm (Ekran) in Anjo Banko (Kinotrip, Ekran).
Podcast
Trije prekarci in prekarka o prekarnosti, začasnosti, organiziranju in možnostih za upor ter spremembe.