ZaDostopNaLent

Spoštovani,

najprej se vam zahvaljujemo za izkazano podporo ter podprtje projekta ZaDostopNaLent (https://gt22.si/projekt-zadostopnalent/), saj smo z vašo pomočjo že postavili ograjo do Intimnega odra znotraj same hiše GT22.

Veseli nas, da bomo do pričetka Lent festivala (http://www.festival-lent.si/) postavili tudi ograjo do vrtca Ivana Glinška – enota Pristan, ki bo ljudem vseh generacij omogočil lažji dostop iz centra mesta do reke Drave. V okviru Lent festivala bomo v petek, 22.6., in v soboto, 23.6., posvetili projektu ZaDostopNaLent. Prvi dan bomo v soorganizaciji z Zavodom Razvoj Maribor ob 18.00 uri organizirali gledališko predstavo Modri kralj Inus, ki je v celoti produkt dela težko zaposljivih invalidov ter njihovih srčnih spremljevalcev. Po predstavi sledi pogovor s študenti Strojne fakultete Maribor na temo prilagoditve okolja in samih metod animacije in igre invalidov v lutkovni predstavi. V soboto, 23.6., ob 18.00 uri, nadaljujemo z otvoritvijo ograje do vrtca Ivana Glinška – enota Pristan ter javno licitacijo unikatov, ki jo bo vodil priznani gledališki igralec Uroš Kaurin, in kjer bomo zbirali denar za nadaljevanje realizacije projekta, ter se pogovorili o vmesnih rezultatih in nadaljnjih načrtih akcije ZaDostopNaLent.

K projektu lahko prispevate z udeležbo na licitaciji in z nakupom umetniških del ter izdelkov. Pomagate lahko tudi tako, da nam podarite svoj izdelek ali umetniško delo, ki ga bo mogoče kupiti le na dražbi. Izdelke in artefakte zbiramo do pričetka dražbe v prostorih GT22 oz. po dogovoru. Svoje unikate in artefakte lahko ponudite po e-pošti na naslov kos.tonja@gmail.com ali po telefonu 040 593 328 (Tonja Kos), kjer smo dosegljivi za vse dodatne informacije. Prav tako bomo veseli vsake denarne donacije, ki jo sprejemamo na Ustanova Fundacija Sonda, Gregorčičeva ulica 56, 2000 Maribor, namen: Donacija Za GT22 – ZaDostopNaLent, IBAN: SI56 0510 0801 2771 303, BIC banke prejemnika: ABANSI2X. V primeru večjih denarnih prispevkov smo odprti za sponzorsko sodelovanje.

Če ne želite ostati anonimni, Vam ponujamo možnost objave vašega imena in/ali logotipa na donacijski tabli, ki jo bomo ob zaključku akcije uredili na Židovski ulici, oziroma na seznamu donatorjev na naši spletni strani www.gt22.si ter osebno zahvalo na dogodku Za GT22 – ZaDostopNaLent, kjer Vas pričakujemo v čim večjem številu.

Vabljeni/e tudi na preostale dogodke v okviru Festivala Lent, ki bo v GT22 od 24. do 30. junija v znamenju Fokusa Graz: https://gt22.si/gt22-lentfest-zadostopnalent-fokus-graz/

V pričakovanju Vašega obiska Vas lepo pozdravljamo.

S spoštovanjem,

ekipa GT22

 

Deli
PROGRAM
10. 12. - 20:00 // Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav // predstava
Vstop: 7 € / 5 € / 0 €
12. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: Peter von Kant // film
Vstop: prost
13. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: Samo na izi // film
Vstop: prost
14. 12. - 20:00 // Festival LGBT filma: LGBT SLO 1984 // film
Vstop: prost

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Dobre prakse
Transnacionalna gverilska umetniška šola GT22 pozdravlja in podpira odprtje Participativne Ljubljanske Avtonomne Cone.
Dobre prakse
Želimo VAM zdravo in solidarno novo leto in vas vabimo k branju dialogov z zapatističnimi tovariši, ki so obiskali GT22.
Dobre prakse
Jernej Trebežnik o umetniških delih in teorijah merjenja njihove umetnosti.
Dobre prakse
Jernej Trebežnik o absurdnosti merjenja delovnega časa v umetnosti.
Dobre prakse
Minimalno kartiranje scene kot relacionarnega in dinamičnega polja, ki se oblikuje skozi boje.
Dobre prakse
Brezkompromisni spust v eksperimentalne poizkuse in iskanje novih glasbenih vsebin, tem in oblik.