PROGRAM GT22

18. februarja, 2020 - 17.00

Dobre prakse: Trajnostna ekonomija kot izziv za blagodejne spremembe

Izziv za vsakega posameznika in človeštva kot celote je vzpostavljanje uravnovešenosti med razpoložljivimi viri in njihovo porabo. Vprašanje je, KATERI VZVODI so potrebni: za zagotavljanje trajnostne obnovljivosti virov za trajnostne potrebe posameznika, skupnosti, družbe in ne-nazadnje človeštva; ter za preseganje motenj oziroma ovir, ki preprečujejo VSEblaginjo. Današnja ekonomija temelji na individualni potrošnji, ko vsak posameznik zadovoljuje vse svoje potrebe in želje z mnoštvom proizvedenih dobrin, kar ima za posledico izjemno potratnost. Razmisliti je potrebno o novih ekonomskih principih, ki temeljijo na medsebojni pravični delitvi dobrin, sodelovanju in so-odgovornosti za blaginjo vseh.

Vstop prost. Predavateljica: Jolanda Lešnik, univ. dipl. ekonomistka, andragoginja-pedagoginja.

22. februarja, 2020 - 20:00

IntimniKino: The Work

Jairus McLeary, Gethin Aldous, ZDA, 2017, 87 min

V Folsom zaporu v Kaliforniji, spremljamo tri moške civiliste, ki se udeležijo štiri dnevne skupinske terapije z obsojenci četrte stopnje. Preko teh štiri dni, vsak udeleženec terapije doživi globok spust v bolečine svoje preteklosti. Surov in odprt proces, ki ga zaporniki doživljajo in izkusijo, preseže pričakovanja obiskovalcev. Prisili jih, da vidijo sebe in zapornike na povsem nove in nepričakovane načine in s tem presežejo svojo cono udobja.

Vstopnina: 5 € / 3 € za dijake, študente, upokojence in samozaposlene v kulturi / 0 € za brezposelne

Premiera + pogovor: četrtek, 6. februar ob 18.00.

Več na: https://gt22.si/premiera-the-work/

29. februarja, 2020 - 20:00

HEROJ 2.0 – PREDSTAVA VSEH PREDSTAV

IntimniOder.GT22

Vse kar imata, vse kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka. Oba se borita za svoje mesto pred publiko, izbira sredstev ni vprašanje. Brezkompromisno, preko vseh ovir do vrhunske stvaritve, mojstrovine, remek dela. Predstava vseh predstav, zdaj ali nikoli!

Vstopnina: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide. Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo.
Rezervacije sprejemamo na: rezervacije@moment.si

Več na http://gt22.si/heroj-2-1-predstava-vseh-predstav/