PROGRAM GT22

10. decembra, 2022 - 20:00

Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav

IntimniOder.GT22

Vse, kar imata, vse, kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka, oba se borita za svoje mesto pred publiko. Predstava vseh predstav, zdaj ali nikoli!
Vstopnina
: 7 € / 5 € za študente, dijake, samozaposlene in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide. Vstopnice tukaj ali rezervacije@moment.si.

Več na: moment.si/predstava/heroj-2-0-predstava-vseh-predstav/

12. decembra, 2022 - 20:00

Festival LGBT filma: Peter von Kant

Francija, 2022, 85’, sp // Scenarij in režija: François Ozon

Peter von Kant je svobodna interpretacija Fassbinderjeve mojstrovine Grenke solze Petre von Kant (1972). Peter je uspešen režiser, ki živi s svojim tihim asistentom Karlom. Medtem ko nenehno ponižuje Karla, se noro zaljubi v mladega igralca Amirja, mu ponudi svoje stanovanje in obljubi pomoč pri igralski karieri. Ko Amir postane slaven in samostojen, se razmerje moči hitro obrne. Film je poklon Fassbinderju, začinjen z značilno ozonovsko satiro, podloženo z nepozabnimi šlagerji.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=-H9LU1mSJ94

Več o 38. festivalu LGBT filma v Mariboru: https://gt22.si/38-festival-lgbt-filma-v-mariboru/

13. decembra, 2022 - 20:00

Festival LGBT filma: Samo na izi

Švedska/Norveška, 2022, 91’, ap, svp // Režija: Christoffer Sandler

Najstnica Joanna ima ADHD in potrebuje zdravila za umiritev živahnega delovanja svojih © Ola Kjelbye / Cinetic Film možganov. Živi z depresivnim očetom, ki ni sposoben poskrbeti za njuno preživetje. Joanna poskuša na vse načine priti do denarja in svojih zdravil. Med vsem kaosom spozna očarljivo in stabilno Audrey, toda zaljubljenost ni samo lahkotna. Film, posnet po istoimenski mladinski uspešnici švedske avtorice Jenny Jägerfeld, je zabavna, trpka in pristna drama o odraščanju dekleta, ki nima druge izbire, kot biti ona sama. Nagrada za prvenec v San Franciscu.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=c61vNTuptyY

Več o 38. festivalu LGBT filma v Mariboru: https://gt22.si/38-festival-lgbt-filma-v-mariboru/

14. decembra, 2022 - 20:00

Festival LGBT filma: LGBT SLO 1984

Slovenija, 2022, 87‘, ap + pogovor // režija: Boris Petković

Film usmerja pogled v Festival Magnus – homoseksualnost in kultura, leta 1984 v Škucu v Ljubljani, ki je bil prelomni dogodek slovenskega LGBT-gibanja in obenem začetek LGBT filmskega festivala, ki velja za najstarejši LGBT filmski festival v Evropi. Prva leta zaznamujeta močno klubsko dogajanje in organizacija različnih prireditev in festivalov. Slovensko LGBTgibanje se tako zapiše v zgodovino kot eno najnaprednejših gibanj tistega časa, v različnih oblikah in organizacijah pa deluje tudi danes: Škuc- Lezbična sekcija LL, Škuc-Magnus, Festival Lezbična četrt, Društvo DIH, Legebitra, Transakcija, Društvo Parada ponosa …

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=dCl5b_12quY

Več o 38. festivalu LGBT filma v Mariboru: https://gt22.si/38-festival-lgbt-filma-v-mariboru/

16. decembra, 2022 - 20:00

Slava Klavora – Spomenik

IntimniOder.GT22

Predstava gledalke_ce popelje v čas odraščanja, šolanja in političnega delovanja Slave Klavore ter njenih tovarišic_ev. Skupina izobraženih in izurjenih komunistk_ov ter mladih skojevk_cev je postala pomemben vir navdiha za upor, kajti z izdelanim programom, organizacijo in vizijo so komunistke_ti predstavljale_i alternativo obstoječemu kapitalističnemu sistemu. Revolucija nosi njihova imena.
Vstopnina
: 7 € / 5 € za študente, dijake, samozaposlene in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide. Vstopnice na voljo tukaj ali rezervacije@moment.si.

Več na: moment.si/predstava/heroj-2-0-predstava-vseh-predstav/

17. decembra, 2022 - 20:00

Under Construction

IntimniOder.GT22

Pek, jasnovidka, vodovodar, župan, zvonarka. Nevidni, spregledani, zlomljeni. Zbrani, da sodijo zgodovini, ki je podrla njihove sanje, želje, strasti.

Vstopnina: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide. Število mest je omejeno.
Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Več informacij: moment.si/predstava/under-construction

20. decembra, 2022 - 18:00

T I M I S I T A R / razstava + pop-up + sk8session

T I M I S I T A R
Studio 12:22
Torek, 20.12.2022
18.00-21.00
____________________________________________________________________________
Razstava T I M I S I T A R predstavlja fusion različnih spektorv umetniškega izražanja Timija Sitarja.
Dogodek bo kombinacija otvoritve njegove prve samostone razstave, pop-up shopa in sk8 sessiona / natečaja.
____________________________________________________________________________
TIMI SITAR
je nadebudni Mariborski modni oblikovalec in vsestranski umetnik. Čeprav se z modo ukvarja šele zadnji dve leti so njegove kolekcije že prepoznavne na alternativni sceni. Njegove kreacije so znane po karikiranih intimnih trenutkih, ki jih Timi izraža skozi kombiniranje ilustracije, tiska, vezenja in urbane mode.
http://timisitar.eu/
https://www.instagram.com/timisitar.eu/
____________________________________________________________________________
Pop-up shop in celoten dogodek je del programa iLabGT22 in ga podpirata Ustanova Fundacija Sonda in Mestna občina Maribor.