FESTIVAL ZIZ: NAGRADE

Društvo Moment večkratni nagrajenec ZIZ festivala

.

.

Momentovci so na ZIZ festivalu prejeli vrsto nagrad: nagrado za najboljšo produkcijsko hišo, za najobetavnejši ustvarjalni kolektiv (kolektiv predstave Pihal bo Yugo), za najobetavnejšega režiserja (Domen Šuman za predstavo In, predstava bo?), za najboljšo režijo (Tjaša Črnigoj za predstavo Satirikonijada), za najobetavnejšo mlado igralko (Anastazija Leščak za predstavi Kristusu ni uspelo, prišel je Marx in Pihal bo Yugo), za najboljšega igralca (Rok Kravanja za predstavo Satirikonijada) in za najboljšo predstavo (predstava Satirikonijada).

.

Prestižni ZIZ prstan si je letos nadela celotna mariborska alternativna uprizoritvena scena, ki ne samo kaže znake življenja, temveč je bolj živahna kot kadarkoli prej.

.

Iskrene čestitke vsem ZIZ nagrajencem!

Deli
PROGRAM
22. 11. - 19:00 // Tadej Hrastovec: Moving Towards // razstava
Vstop: Prost
23. 11. - 10:00 // Dnevi odprte temnice // Delavnica
Vstop: Prost
23. 11. - 17:00 // KOZLOVSKA SODBA // predstava
Vstop: 0 € za invalide in brezposelne / 3 € za otroke, študente, upokojence / 5 € za vse ostale odrasle osebe
27. 11. - 20:00 // Festival LGBT filma: SKUPAJ // film in pogovor
Vstop: Prost

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Konec diktata besede - postale so nepotrebne in vsiljive. Kdo in kaj postaneta Heroja, ko se pripeljeta onstran besed?
Intimni oder
Redni, modularni, presenetljivi, nikoli isti in predvsem umetniško-družabni večer Tatovi podob.
Intimni oder
Specifični emancipatorni moment slovenskega sodobnega plesa v obdobju druge svetovne vojne, katerega nosilka je slovenska plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Marta Paulin - Brina.
Intimni oder
Edinstvena priložnost spoznati karizmatičnega Marka in njegov izviren, pogumen projekt, ki krmari med koncertom, potopisom in druženjem.
Intimni oder
Rok Kravanja, SOLO PERFORMANS. “Priznam, da še zmeraj nisem *eksualno potešen. Moja želja je velika. *al mi je. Zelo mi je *al.”
Intimni oder
Plesno – gibalno – gledališka predstava, avtorski projekt. Četudi izgineš in te čas pogoltne v svojo brezprostorsko resničnost, se bo cikel življenja vrtel naprej brez postanka, vendar ne bo ostal nedotaknjen...
Intimni oder
Kristina Aleksova, solo performans. Srce. Mišica. Črpalka. Organ. Simbol. Metafora. Hrana za pse. Performans, ki se razteza in krči. Lahko ima obliko 3-dnevne ekspanzije ali 60-minutnega ekstrakta.
Intimni oder
Predstava Vrvica, ki je rešila svet obuja tradicionalni način pripovedovanja zgodb z vrvico. Pripoved izhaja iz bogate inuitske mitologije in otroke popelje od nastanka sveta pa do danes.