Uspešna otvoritev Letnega kina Minoriti

Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor se je sinoči tudi uradno transformiral v novo poletno kino prizorišče Letni kino Minoriti. Program, ki bo trajal do 26. avgusta, so odprli predsednik Društva za razvoj filmske kulture, Maribor Rene Puhar, direktorica Lutkovnega gledališča Maribor Katarina Klančnik Kocutar, in direktor Mariboxa Stipe Jerič. Otvoritev je z bučnim aplavzom pospremilo 250 filmskih ljubiteljev, ki so lahko v nadaljevanju večera uživali v brezhibni projekciji filma Matta Rossa Kapitan Fantastični in predfilma Deček z veliko glavo, ki so ga ustvarili portugalski otroci in je leta 2015 slavil na mariborskem filmskem festivalu Enimation. Večer se je po koncu filmskega programa prevesil v pestro druženje in debatiranje o videnem na drugi strani tribune ob izbrani glasbi DJ Urbadurja. Glasbeni zaključek bo odslej ustaljena praksa vseh sobotnih večerov. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli z obiskom, našim partnerjem pri projektu: Lutkovnemu gledališču Maribor, Mariboxu in klubu Wetrinsky, Boštjanu Lahu za fotografije in pa tehnični ter hostesni ekipi za odlično izvedbo brez zapletov.

S programom nadaljujemo v sredo, ko začnemo s serijo filmsko-glasbenih sred, ki jo bo otvorila mariborska premiera filma Miles Davis. Glasbeno-filmski presežki preteklega leta nam bodo vsak na svoj edinstven način približali nekatere izmed ključnih glasbenih in popkulturnih fenomenov našega časa: Milesa Davisa (12.7.), Amy Winehouse (19.7.), Beatlese (26.7.) in Laibache (2.8.). Naslednjo soboto (15.7.) pa nas čaka že prva predpremiera francoskega filma o fascinantnem življenju in delu pionirja, inovatorja, raziskovalca in filmarja Jacquesa-Yvesa Cousteau-ja z naslovom Odiseja. Tudi v primeru slabega vremena projekcije bodo: na prostem ob rahlem dežju, ob nalivu ali nevihti pa se preselimo v dvorano Lutkovnega gledališča Maribor. O morebitnih spremembah bomo sproti obveščali na naši Facebook strani in prek tega newslettra.

Več o programu na: http://avditorij.lg-mb.si/program/

Album fotografij: http://bit.ly/2u6hfr7

Deli
PROGRAM

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Mobilni Udarnik
Moment in Mobilni Udarnik na Živih dvoriščih od 25. junija do 4. julija.
Mobilni Udarnik
Predstavitev publikacije in pogovor z avtorji, 16. junija v Kinodvorani.
Mobilni Udarnik
Letni kino Minoriti v Maribor v naslednjih tednih prinaša same filmske novosti z različnih koncev sveta.
Mobilni Udarnik
Od 6. julija do 31. avgusta bo naša filmska ekipa v sodelovanju s partnerji znova skrbela za odličen poletni filmski program.
Mobilni Udarnik
Filmske projekcije na prostem bodo potekale od 8. do 16. septembra.
Mobilni Udarnik
Zaključili smo z Letnim kinom Minoriti, nadaljujemo z Mobilnim Udarnikom v Mestnem parku in Vetrinjskem dvoru ...
Mobilni Udarnik
Na Letnem kinu Minoriti smo za konec programa pripravili bonus premiero dokumentarca Stoletje sanj, o inovatorju Petru Florjančiču.
Mobilni Udarnik
Animirana mojstrovina, ki prepleta ročno risano in digitalno animacijsko tehniko. Režija: Michaël Dudok de Wit. Koprodukcija: Studi Ghibli.