Uspešna otvoritev Letnega kina Minoriti

Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor se je sinoči tudi uradno transformiral v novo poletno kino prizorišče Letni kino Minoriti. Program, ki bo trajal do 26. avgusta, so odprli predsednik Društva za razvoj filmske kulture, Maribor Rene Puhar, direktorica Lutkovnega gledališča Maribor Katarina Klančnik Kocutar, in direktor Mariboxa Stipe Jerič. Otvoritev je z bučnim aplavzom pospremilo 250 filmskih ljubiteljev, ki so lahko v nadaljevanju večera uživali v brezhibni projekciji filma Matta Rossa Kapitan Fantastični in predfilma Deček z veliko glavo, ki so ga ustvarili portugalski otroci in je leta 2015 slavil na mariborskem filmskem festivalu Enimation. Večer se je po koncu filmskega programa prevesil v pestro druženje in debatiranje o videnem na drugi strani tribune ob izbrani glasbi DJ Urbadurja. Glasbeni zaključek bo odslej ustaljena praksa vseh sobotnih večerov. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli z obiskom, našim partnerjem pri projektu: Lutkovnemu gledališču Maribor, Mariboxu in klubu Wetrinsky, Boštjanu Lahu za fotografije in pa tehnični ter hostesni ekipi za odlično izvedbo brez zapletov.

S programom nadaljujemo v sredo, ko začnemo s serijo filmsko-glasbenih sred, ki jo bo otvorila mariborska premiera filma Miles Davis. Glasbeno-filmski presežki preteklega leta nam bodo vsak na svoj edinstven način približali nekatere izmed ključnih glasbenih in popkulturnih fenomenov našega časa: Milesa Davisa (12.7.), Amy Winehouse (19.7.), Beatlese (26.7.) in Laibache (2.8.). Naslednjo soboto (15.7.) pa nas čaka že prva predpremiera francoskega filma o fascinantnem življenju in delu pionirja, inovatorja, raziskovalca in filmarja Jacquesa-Yvesa Cousteau-ja z naslovom Odiseja. Tudi v primeru slabega vremena projekcije bodo: na prostem ob rahlem dežju, ob nalivu ali nevihti pa se preselimo v dvorano Lutkovnega gledališča Maribor. O morebitnih spremembah bomo sproti obveščali na naši Facebook strani in prek tega newslettra.

Več o programu na: http://avditorij.lg-mb.si/program/

Album fotografij: http://bit.ly/2u6hfr7

Deli
PROGRAM
15. 11. - 20:00 // Ekstremno lokalno z Natašo Berk // film
Vstop: prost
16. 11. - 20:00 // Mesto žensk v Mb: sine // predstava
Vstop: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne
17. 11. - 20:00 // Mesto žensk v Mb: sine // predstava
Vstop: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne
08. 12. - 20:00 // Tatovi podob predstavljajo: MATILDA IN NJENE ŽEMLJICE // predstava
Vstop: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Mobilni Udarnik
Zaključili smo z Letnim kinom Minoriti, nadaljujemo z Mobilnim Udarnikom v Mestnem parku in Vetrinjskem dvoru ...
Mobilni Udarnik
Na Letnem kinu Minoriti smo za konec programa pripravili bonus premiero dokumentarca Stoletje sanj, o inovatorju Petru Florjančiču.
Mobilni Udarnik
Animirana mojstrovina, ki prepleta ročno risano in digitalno animacijsko tehniko. Režija: Michaël Dudok de Wit. Koprodukcija: Studi Ghibli.
Mobilni Udarnik
Presenetljiv dobitnik oskarja za najboljši film 2017 je slogovno drzna pripoved o iskanju spolne identitete v svetu mačizma in nasilja.
Mobilni Udarnik
Z zimzeleno slovensko filmsko klasiko nadaljujemo in se spominjamo tradicije kinotečnih projekcij v MB.
Mobilni Udarnik
Maren Ade - prva režiserka z nagrado za najboljšo režijo Evropske filmske akademije.
Mobilni Udarnik
Na Letnem kinu Minoriti bomo v sredo, 9. avgusta premierno v Mariboru prikazali enega najbolj odmevnih azijskih filmov leta.
Mobilni Udarnik
Ključni glasbeni in popkulturni fenomeni našega časa skozi gibljive slike: Miles Davis, The Beatles, Amy Winehouse in Laibach.