Radijska delavnica z dr. Vojkom Flisom

Sreda, 9. september ob 10. uri // IntimniOder.GT22, Knjižnica.GT22, Avla.GT22

Zavod RAZVOJ Maribor – Zvitorepčevo lutkovno paragledališče in Radio Maribor – RTVSlo v prostorih kulturne skupnosti GT22 pripravljata niz okroglih miz – enournih radijskih delavnic na temo “ŽIVETI DRUGAČNOST, ŽIVETI Z DRUGAČNOSTJO” in s spremljevalnim kulturnim programom.

Naslednja radijska delavnica bo v sredo 9. 9. 2020, ko si bodo udeleženci iz programa socialne vključenosti Invalidskega podjetja OZARA, d.o.o na Intimnem odru ob 10. uri ogledali lutkovno predstavo KOZLOVSKA SODBA.

Okrogla miza bo ob 11. uri v knjižniciGT22. Osrednji gost radijske delavnice bo direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, dr. med. Sodelovali bodo še udeleženci in strokovni delavci programa socialne vključenosti IP OZARA d.o.o., zaposleni invalidi – igralci in lutkovni animatorji Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča.

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med., slovenski zdravnik-kururg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen 7. novembra 1955, v Mariboru. Leta 1979, je diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru. Od leta 1983 je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer deluje kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Od leta 2017 opravlja funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Po zaključku radijske delavnice bo v galeriji avlaGT22 ogled razstave “#ponovitve – prvič (poetični arhivi)”, kjer so se pod kuratorsko palico Aphre H. Tesla na skupinski razstavi povezala dela umetniškega tandema Veli&Amos, Gyorgyja Zale, Mihe T. Horvata in predmeti iz depoGT22 ter izdelki Zavoda Razvoj Maribor. V hodnikuGT22 bodo v sodelovanju s Hišo Strpnosti in Mini Teatrom Ljubljana predstavljeni plakati »Toleranca-Zdaj«.

Omogočen bo tudi obisk in predstavitev urbanega čebelnjaka na terasiGT22.

Deli
PROGRAM
24. 09. - 19.00 // Pogovorimo se: Telesna samopodoba in mediji // predstavitev + pogovor
Vstop: prost
25. 09. - 19.00 // Peter Fettich: Rispect the boul! // razstava
Vstop: prost
26. 09. - 18.00 // Znanstveno-improvizacijski dvojček // pogovor + gibno-zvočna improvizacija
Vstop: prost
29. 09. - 20:00 // Intimni.Oder: OKROG ENE URE // predstava
Vstop: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni oder
Cikel gledaliških esejev Takorekoč predstavlja izvirna besedila v izvedbi avtoric in avtorjev pod kuratorstvom Boštjana Narata.
Intimni oder
Predstava, ki traja okrog ene ure, a se tudi dogaja okrog ene ure in kjer se prepletata dve zgodbi.
Intimni oder
Zmagovalci so samozavestni. Zmagovalci so strastni. Zmagovalci se cenijo. Tokrat v okviru 55. Festivala Borštnikovo srečanje.
Intimni oder
Heiner Müller: KVARTET je produkcija VI. semestra DI, GLR in DSU UL AGRFT v okviru 55. Festivala Borštnikovo srečanje.
Intimni oder
Kako se česarkoli lotiti, če se ne strinjaš v osnovnih premisah?
Intimni oder
Predstava po motivih stripa Miki Mustra. Za odrasle ... in otroke.
Intimni oder
Avtorski projekt za odrasle in mladino na meji med dramo in performansom, lutkami in predmeti, makro in mikro gledališčem, stvarnostjo in iluzijo, treznostjo in norostjo ...
Intimni oder
Kakšno je življenje v modernem svetu? Kako se znajdemo v njem?