PROGRAM GT22

13. december, 2018 - 20:00

METAFORE V PLESU / JEZIK UMETNOSTI

V predstavitvi bosta Anja Bornšek in Maayan Danoch ponudili vpogled v prvo fazo raziskave o metaforah v plesu in avdiovizualnem gradivu. Skozi proces Anja in Maayan v dialogu z jezikoslovko Gal Belsitzman raziskujeta, kako so lahko metafore razumljene v neverbalnem kontekstu plesa. Z predstavitvijo gibalnega materiala, ki sta ga razvili in skozi analizo le-tega, razmišljata o pristopu do vzpostavljanja metaforičnih odnosov med gibalnimi enotami in / ali fotografijami in kako lahko te odnose preberemo, razumemo.

Več na: http://gt22.si/metafore-v-plesu-jezik-umetnosti/

15. december, 2018 - 20:00

Abonma Mučenica

Sobota, 15. december ob 20.00//IntimniOder.GT22//premiera

Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

Mučenica je četrta epizoda projekta Abonma in druga v seriji epizod, ki na novo uprizarjajo že obstoječe gledališke predstave iz repertoarjev institucionalnih gledaliških hiš – tokrat iz Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Avtorji Abonmaja bomo na Intimnem odru GT22 skupaj s publiko – na sposojeni originalni scenografiji, skozi perspektivo nenaslovne vloge Mince Lorenci – razstavili in rekonstruirali uprizoritev Mučenik, avtorja Mariusa von Mayenburga, v režiji Borisa Kobala iz repertoarja SLG Celje 2017/18.

Več na: http://gt22.si/abonma-mucenica/

20. december, 2018 - 18.30

Kustosova soba – Igor Zabel: Kako narediti umetnost vidno?

Dokumentarni film Kustosova soba je posvečen umetnostnemu zgodovinarju in kustosu Igorju Zabelu (1958–2005) in se osredotoča na njegovo delovanje v polju likovne umetnosti od konca 1980-ih do njegove smrti. Skozi film spoznavamo, kako se je v tem prelomnem času, na preseku 20. in 21. stoletja, (post)moderne in sodobne umetnosti, lokalnega in mednarodnega umetnostnega prostora, socializma in kapitalizma, Vzhoda in Zahoda, umetnosti in družbenega, skozi svoje delo soočal z velikimi spremembami, konflikti, hkrati pa tudi z možnostmi novega.

Film je portret človeka, ki notranjim protislovjem sveta umetnosti navkljub vztrajno verjame v moč umetnosti, kot tudi potret časa in prostora, v katerih je Igor Zabel deloval in ju sooblikoval.

Več na: http://gt22.si/igor-zabel-kako-narediti-umetnost-vidno/

20. december, 2018 - 20:00

Prava cena (The True Cost)

Po projekciji sledi pogovor z gosti. Vstop na prostovoljni prispevek.

Kakšna je resnična cena oblačil, ki jih v naših nakupovalnih centrih lahko kupimo že za nekaj evrov? Krute mehanizme modne industrije razgalja dokumentarni film “Prava cena”.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=QPMU1VHgmEo

21. december, 2018 - 20:00

HEROJ 2.0 – PREDSTAVA VSEH PREDSTAV

Petek, 21. december ob 20.00 // IntimniOder.GT22

Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

Vse kar imata, vse kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka. Oba se borita za svoje mesto pred publiko, izbira sredstev ni vprašanje. Brezkompromisno, preko vseh ovir do vrhunske stvaritve, mojstrovine, remek dela.

Več na http://gt22.si/heroj-2-1-predstava-vseh-predstav/