O nas

V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki. Bivše skladiščno-tovarniške prostore in nekdanji nočni klub se je s prostovoljnim delom in lastnimi vložki ter ob podpori meseta in države preuredilo v:

 

PODPIRAJO NAS.
Družina OSET-PUPPIS    //    Mestna občina Maribor    //
Ministrstvo za kulturo    //    Horvisoft    //
Kager Hiša d.o.o    //    Sonal d.o.o    //    Press Clipping    //
Paloma d.o.o    //    DesignStudio    //    Mini teater Ljubljana    //    družine + prijateljice-i

 

Bivši nočni klub je postal gledališče intimnega značaja, ki nudi prostor do 50 gledalcem. Namenjen je raziskovalno naravnani produkciji, projektom usposabljanja, gostovalnim predstavam iz mednarodnega prostora, festivalom, strokovnim pogovorom in druženju gledaliških ustvarjalcev z gledalci.

We transformed an ex-nightclub into an independent theater of intimate character for around 50 visitors. It’s purpose is to stage research based productions, education projects, visiting performances, festivals, expert talks and bringing together the artists and the public.

Več na / More info at:
http://moment.si/

 

V naših prostorih deluje Društvo za razvoj filmske kulture in iniciativa Mobilni Udarnik, ki se še naprej borita za primeren mestni kino. Ker ga Maribor trenutno nima, le-tega nadomeščamo s projekcijami, gostovanji filmskih festivalov, pogovori s filmskimi ustvarjalci, izobraževanji in delavnicami v GT22 in na drugih lokacijah.

Active in GT22 is also the Association for development of film cuture and the initiative Mobile Udarnik, who are fighting for a proper city cinema with and educational and artistic program. Since we don’t have one yet in Maribor, we organise film projections, talks, festivals, workshops and educational programs in GT22 and on other locations.

 

Največja zasebna zbirka fotografije in fotografske tehnologije 20. stoletja v Sloveniji. Po več kot 30 letih zbirateljstva, nam je priznani mariborski fotograf Dragiša Modrinjak (8. oktober, 1935 – 22. oktober, 2011) zapustil tehnološko in kulturno dediščino od poznega 19. stoletja do danes, ki v zbirki v GT22 ponazarja zgodovinski razvoj fotografije. V muzeju je mogoče kupiti tudi nekatere nagrajevane fotografije mojstra Modrinjaka.

Slovenian biggest private collection of photography and photographic technology of 20th century. After more than 30 yeas of activities as a collector, Dragiša Modrinjak (8. October 1935 – 22. October 2011) has left us technical and cultural heritage related to photography, that dates from late 19th century to present days. Collection is displayed in GT22 in order to present the development of photography. Some prints of Dragiša Modrinjak Award-winning photos can be purchased in museum.

Več na / More info at:
muzej.modrinjak@gmail.com

 

Spletni radio, ki na frekvenci www.youreupradio.com oddaja 24 ur na dan moderno, urbano glasbo različnih stilov, in v studiu katerega se snemajo albumi lokalnih izvajalcev in skupin. Nastajajo pa tudi številni podkasti v okviru oddaj Offbeat, Maribor is the Future in Repenčenje, kar ga dela vedno bolj poznanega na slovenski podkast sceni.

Internet radio station with a 24 hour program of modern, urban music of different genres and styles. In the studio of the radio albums of local musicians and producers are recorded, and different podcasts, such as Offbeat, Maribor is the Future and Repenčenje are created.

Prisluhnite nam na / Tune in at:
www.youreupradio.com

 

Na slovenski start-up sceni dobro poznano podjetje Woodster, v naših prostorih izdeluje sodobno dizajnirana in naravi prijazna lesena kolesa.

A weel known business on the Slovenian start-up scene is creating modern, beautifully designed and nature-friendly wooden bycicles in GT22.

Več na / More at:
http://woodsterbikes.com/

 

Fotografska platforma, ki želi fotografijo razvijati širše kot samo na papirju – Mišnica želi povezovati, izobraževati, raziskovati, ustvarjati in gojiti. Doma, na tujem, povsod. V GT-ju si je ekipa mladih fotografov uredila tudi temnico, soorganizira festival fotografije, skrbi pa tudi za fotografske podobe iz GeTe-ja in številnih drugih dogodkov po mestu.

http://www.imgrum.org/place/misnica-gt22/662675386