Letni kino Minoriti obiskalo 2745 obiskovalcev

 

S sredino dodatno projekcijo slovenskega dokumentarnega filma Stoletje sanj se je zaključil Letni kino Minoriti 2017. Od 8. julija do 30. avgusta 2017 se je odvilo 16 filmskih projekcij, ki si jih je ogledalo 2.745 obiskovalcev, kar je daleč preseglo naša pričakovanja. Največ obiskovalcev, 381, si je ogledalo film Emirja Kusturice Na mlečni cesti, povprečen obisk letnega kina pa je 172 obiskovalcev na projekcijo. Zelo pester in bogat program smo uspeli, kljub včasih slabemu vremenu, v celoti izpeljatiZahvaljujemo se predvsem vam, dragi obiskovalci, ki ste vsako sredo in soboto v tako velikem številu prihajali v letni kino Minoriti, ter ekipi, ki je skrbela za brezhibno izvedbo. Zahvaljujemo se tudi partnerjem Mariboxu, Društvu za razvoj filmske kulture, Lutkovnemu gledališču Maribor in Kooperativi Peron z.o.o. za res uspešno sodelovanje. Ter vsem festivalom, ki so se odzvali na povabilo in na letnem kinu predstavili predfilme: Enimation, Stoptrik, Film na oko, Tabor Film Festival, Student Cuts, Festival migrantskega filma, Festival LGBT filma, Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Upamo, da bo letni kino Minoriti postal stalnica.

 

 

Izjave partnerjev:

Rene Puhar, predsednik Društva za razvoj filmske kulture, Maribor: »Zdaj res več ne sme biti nobenega dvoma, da imajo Mariborčani in Mariborčanke film radi, da imamo v Mariboru izredno kompetentne posameznike za oblikovanje filmskih programov in organizacijo filmskih dogodkov, da v Mariboru čez leto poteka kar deset kvalitetnih filmskih festivalov, da je iz vseh strani prisotna želja po povezovanju in da tudi publika prepoznava to energijo in podpira filmske dogodke. Da so torej vzpostavljeni vsi potrebni “mehki” dejavniki za nadaljnji razvoj kinematografsko-prikazovalne, kakor tudi izobražavalne in produkcijske filmske dejavnosti v mestu. Kažejo se tudi pozitivni signali s strani Mestne občine Maribor, ki vse bolj prepoznava sceno in pričakujemo, da bo tudi z njihove strani v prihodnje prišel dodaten potisk. V Društvu za razvoj filmske kulture smo se odločili da bomo, še preden se z rednim filmskim programom vrnemo v naš Intimni kino v GT22 na Glavnem trgu, v septembru organizirali še več projekcij na prostem (v Mestnem parku in Vetrinjskem dvoru) in na ta način filmsko obudili še več lokacij po mestu. Lepo vabljeni in vabljene.«

Katarina Klančnik Kocutar, direktorica Lutkovnega gledališča Maribor: »V Lutkovnem gledališču Maribor smo hvaležni obiskovalcem in našim partnerjem pri projektu za oživitev enega najlepših letnih prizorišč v mestu. Po festivalu Lent se je vse do konca poletja lutkovnim predstavam našega poletnega festivala pridružilo filmsko, glasbeno in družabno dogajanje, ki nedvomno kliče po ponavljanju. Nič čudnega, da so mnogi gledalci na včerajšnji zadnji filmski projekciji ugotavljali, da bodo pogrešali sredina in sobotna druženja v letnem avditoriju.«

Stipe Jerič, direktor MARIBOXA: »Zelo sem zadovoljen s projektom Letni kino, ki je bil zagotovo nad pričakovanji. Pokazala se je potreba po kvalitetnem Art programu v drugačnem okolju. Sedaj, takoj po zaključku, je že čas za načrtovanje programa za naslednje leto. Tudi sodelovanje s partnerji je bilo na vrhunski ravni. Dokazali smo, da se da, ne glede na to ali si komercialno podjetje, nevladna organizacija, društvo ali javna ustanova, kakovostno sodelovati. Zahvaljujem se vsem soorganizatorjem, predvsem pa obiskovalcem letnega kina in jih hkrati vabim, da nas v zimskem času obiščejo in si ogledajo filme v okviru Art programa tudi v MARIBOXU.«

 

Deli
PROGRAM
27. 02. - 11.30 // Bring in weight, kritika populizma // delavnice + predavanja + performansi + razstava
Vstop: prost
28. 02. - 13.30 // Bring in Weight, kritika populizma // delavnice + predavanja + performansi + razstava
Vstop: prost
28. 02. - 17.45 // Romain Mader: Sončni zahod // razstava
Vstop: prost
29. 02. - 20:00 // Bring in Weight, kritika populizma // delavnice + predavanja + performansi + razstava
Vstop: prost

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Mobilni Udarnik
Letni kino Minoriti v Maribor v naslednjih tednih prinaša same filmske novosti z različnih koncev sveta.
Mobilni Udarnik
Od 6. julija do 31. avgusta bo naša filmska ekipa v sodelovanju s partnerji znova skrbela za odličen poletni filmski program.
Mobilni Udarnik
Filmske projekcije na prostem bodo potekale od 8. do 16. septembra.
Mobilni Udarnik
Na Letnem kinu Minoriti smo za konec programa pripravili bonus premiero dokumentarca Stoletje sanj, o inovatorju Petru Florjančiču.
Mobilni Udarnik
Animirana mojstrovina, ki prepleta ročno risano in digitalno animacijsko tehniko. Režija: Michaël Dudok de Wit. Koprodukcija: Studi Ghibli.
Mobilni Udarnik
Presenetljiv dobitnik oskarja za najboljši film 2017 je slogovno drzna pripoved o iskanju spolne identitete v svetu mačizma in nasilja.
Mobilni Udarnik
Z zimzeleno slovensko filmsko klasiko nadaljujemo in se spominjamo tradicije kinotečnih projekcij v MB.
Mobilni Udarnik
Maren Ade - prva režiserka z nagrado za najboljšo režijo Evropske filmske akademije.