#govorimofotografijo – Dokler se ne spremeniš

Ponedeljek, 18. 6. ob 18.00//GT22

Vstop prost

Pregled dela ekvadorske fotografinje in aktivistke Paole Paredes v angleščini.

V Ekvadorju obstaja približno 200 ustanov, kjer “zdravijo” homoseksualne moške, ženske in transeksualke_ce. Večina teh centrov deluje pod krinko ustanov za zdravljenje alkoholizma in drugih odvisnosti. Osebe so v centrih prisilno pridržane in izpostavljene psihičnemu in fizičnemu mučenju, kot je prisilno hranjenje, pretepanje in korektivno posilstvo. Paola Paredes je več mesecev intervjuvala žrtve teh ustanov in se nato odločila upodobiti prizore, ki so jih osebe tam doživele. Uporabila je gledališke metode in vanje vključila lastna čustvena stanja ter nam s tem omogočila, da dobimo vpogled v prizore, ki naj ne bi bili nikoli videni.

“Odnosa moje države niso spremenili niti zakoni niti protesti in dokler ekvadorska družba ne bo sprejela človekove pravice do svobode spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete, ostaja ta tako imenovana bolezen, ki jo skušajo ozdraviti.” Paola Paredes

Pokroviteljica dogodka: Evropska poslanka Tanja Fajon (S&D), ki jo finančno podpira S&D – skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu.

Produkcija: Mišnica GT22
Koprodukcija: Društvo Parada ponosa
V sodelovanju z: GT22 in Fundacija Sonda

Deli
PROGRAM

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Mišnica
Vikend delavnica črno-bele analogne fotografije, ki jo organizira Mišnica GT22, edina prosto dostopna temnica v Mariboru.