Film Smoothie

V okviru filmskega tabora Film Smoothie smo v sodelovanju z GT22 pripravili tri izobraževalne dogodke, in sicer delavnico igre z Jako Žilavcem (26.6.2017, 18:00, GT22 – knjižnica) ter predstavitev dobrih praks mladih filmskih profesionalcev, kjer se bo predstavil režiser Peter Bizjak (27.6.2017, 18:00, GT22 – knjižnica) in kreativni tim Ena banda (28.6.2017, 18:00, GT22 – knjižnica). Vstop prost.

 

DELAVNICA IGRE

JAKA ŽILAVEC, performer
26.6.2017, 18:00 GT22

Igra je veščina kot vsaka druga veščina. Te veščine pa se lahko lotimo na različne načine po različnih poteh. Ena od teh je preko čutil oz. natančneje, čutne zaznave, v danih okoliščinah. Doživljanje lika kreira igralec s pomočjo “podoživljanja”.

Še Strasbergov prispevek:
“Veščine igre se da pridobiti z ekstenzivno senzibilizacijo igralčevega inštrumenta s pomočjo magičnega ČE- ja” in čustvenega spomina.

Jaka Žilavec (*1981, Murska Sobota)

Med študijem, se je več kot desetletje posvečal igri, igranju in nastopanju ter performans teatru. Sodeloval pri številnih domačih in mednarodnih strokovnih delavnicah in nastopal tudi na LENT festivalu (Bog 2008 in Ko-Ko-Krišna 2016). Od leta 2008 redni član Šentjakobskega gledališča Ljubljana in prav tako studia igre pri Studiu Bratov Vajevec.

 

PRIMER DOBRE PRAKSE

PETER BIZJAK, filmski režiser
27.6.2017, 18:00 GT22

Peter Bizjak je duša, ki se je leta 1987 iz trupla planinskega orla reinkarnirala v tolstega dojenčka. Dojenček je zrasel v močnega fanta, ki je vse svoje probleme uspešno reševal s pestmi. Potem pa so prišla devetdeseta in z njimi usodni dan, ko je bil Peter priča smrti najboljšega prijatelja. Ugotovil je, da so ljudje preveč  dragoceni, da bi jih še naprej  pretepal. Iz prijateljevih mrzlih rok je vzel kamero in začel snemati filmčke. Eden od njih je  Bititsch (2009), ki ga je revija Ekran v dolgem zaporedju tiskarskih škratov proglasila za  “neka najbolj posrečenega, izvirnega in duhovitega, kar je pri nas nastalo v zadnjih letih”  ter za “najbolj nagrajevan domači kratki film zadnjih nekaj let”. Peter Bizjak živi naprej, vendar bo tudi on umrl.

 

PRIMER DOBRE PRAKSE

Ena banda, kreativni tim
28.6.2017, 18:00 GT22

Ena Banda združuje posameznike, ki s svojo kreativno radovednostjo ustvarjajo kvalitetne zgodbe. Njihovo delo poganja želja po ustvarjalnosti in pripovedovanju, ki se širi na raznolika področja delovanja.
Osrednja dejavnost EnaBande je film, umetniške uprizoritvene prakse in raziskovanja družbene sfere. Njihovo delo poganja želja po ustvarjalnosti in pripovedovanju, ki se širi na raznolika področja delovanja. Rastejo v trdnem ekipnem duhu, z vizijo ustvariti zgodbe, ki bodo raziskovale nova področja, nove teme, nove družbene in estetske pojave z inovacijo, svežino in eksperimentom.

Deli
PROGRAM

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Dobre prakse
Od 27. do 29. februarja bomo gostili mednarodno konferenco na temo populizma in umetnosti.
Dobre prakse
Za udeležbo na predavanju je nujna rezervacija.
Dobre prakse
Razmislek (mladih) o vključevanju invalidov, hendikepiranih v krog našega vsakdanjega življenja in spremljevalni program.
Dobre prakse
Tudi letos bo vaša dohodnina nakazana v državni proračun, vendar je 0,5 odstotka še vedno v vaših rokah.
Dobre prakse
Sistemsko mišljenje je osnovna matrica permakulture. Predava Tomislav Gjerkeš. Vstopnine ni.
Dobre prakse
Metodologijo krožnega vodenja projektov v skupini bo predstavil Jošt Kozelj.
Dobre prakse
Delo v zanimivem kolektivu in prijetnem vzdušju, možnost mreženja ter razvijanja umetniških potencialov.
Dobre prakse
Eksperimentalna delavnica gojenja gliv je primerna za popolne začetnike, vse navdušence ter prekaljene gobarje.