Film Smoothie

V okviru filmskega tabora Film Smoothie smo v sodelovanju z GT22 pripravili tri izobraževalne dogodke, in sicer delavnico igre z Jako Žilavcem (26.6.2017, 18:00, GT22 – knjižnica) ter predstavitev dobrih praks mladih filmskih profesionalcev, kjer se bo predstavil režiser Peter Bizjak (27.6.2017, 18:00, GT22 – knjižnica) in kreativni tim Ena banda (28.6.2017, 18:00, GT22 – knjižnica). Vstop prost.

 

DELAVNICA IGRE

JAKA ŽILAVEC, performer
26.6.2017, 18:00 GT22

Igra je veščina kot vsaka druga veščina. Te veščine pa se lahko lotimo na različne načine po različnih poteh. Ena od teh je preko čutil oz. natančneje, čutne zaznave, v danih okoliščinah. Doživljanje lika kreira igralec s pomočjo “podoživljanja”.

Še Strasbergov prispevek:
“Veščine igre se da pridobiti z ekstenzivno senzibilizacijo igralčevega inštrumenta s pomočjo magičnega ČE- ja” in čustvenega spomina.

Jaka Žilavec (*1981, Murska Sobota)

Med študijem, se je več kot desetletje posvečal igri, igranju in nastopanju ter performans teatru. Sodeloval pri številnih domačih in mednarodnih strokovnih delavnicah in nastopal tudi na LENT festivalu (Bog 2008 in Ko-Ko-Krišna 2016). Od leta 2008 redni član Šentjakobskega gledališča Ljubljana in prav tako studia igre pri Studiu Bratov Vajevec.

 

PRIMER DOBRE PRAKSE

PETER BIZJAK, filmski režiser
27.6.2017, 18:00 GT22

Peter Bizjak je duša, ki se je leta 1987 iz trupla planinskega orla reinkarnirala v tolstega dojenčka. Dojenček je zrasel v močnega fanta, ki je vse svoje probleme uspešno reševal s pestmi. Potem pa so prišla devetdeseta in z njimi usodni dan, ko je bil Peter priča smrti najboljšega prijatelja. Ugotovil je, da so ljudje preveč  dragoceni, da bi jih še naprej  pretepal. Iz prijateljevih mrzlih rok je vzel kamero in začel snemati filmčke. Eden od njih je  Bititsch (2009), ki ga je revija Ekran v dolgem zaporedju tiskarskih škratov proglasila za  “neka najbolj posrečenega, izvirnega in duhovitega, kar je pri nas nastalo v zadnjih letih”  ter za “najbolj nagrajevan domači kratki film zadnjih nekaj let”. Peter Bizjak živi naprej, vendar bo tudi on umrl.

 

PRIMER DOBRE PRAKSE

Ena banda, kreativni tim
28.6.2017, 18:00 GT22

Ena Banda združuje posameznike, ki s svojo kreativno radovednostjo ustvarjajo kvalitetne zgodbe. Njihovo delo poganja želja po ustvarjalnosti in pripovedovanju, ki se širi na raznolika področja delovanja.
Osrednja dejavnost EnaBande je film, umetniške uprizoritvene prakse in raziskovanja družbene sfere. Njihovo delo poganja želja po ustvarjalnosti in pripovedovanju, ki se širi na raznolika področja delovanja. Rastejo v trdnem ekipnem duhu, z vizijo ustvariti zgodbe, ki bodo raziskovale nova področja, nove teme, nove družbene in estetske pojave z inovacijo, svežino in eksperimentom.

Deli
PROGRAM
24. 04. - 16:00 // Premiera z gosti: NORI DNEVI // film
Vstop: 5 € / 3 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne
25. 04. - 20:00 // Ponovitev filma: NORI DNEVI // film
Vstop: 5 € / 3 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne
28. 04. - 10:00 // DELAVNICA PINHOLE FOTOGRAFIJE // Delavnica
Vstop: 10 €

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Dobre prakse
6. april: Odpravimo diskriminacijo - vseslovenska prostovoljska akcija. GT22 se pridružuje akciji in odpira vrata svoje kulturno-umetniške skupnosti.
Dobre prakse
Želimo vam božič vseh božičev in novo leto vseh novih let ...
Dobre prakse
Tudi letos bo vaša dohodnina nakazana v državni proračun, vendar je 0,5 odstotka še vedno v vaših rokah.
Dobre prakse
Na mednarodni dan invalidov, 3. decembra vabimo na celodnevni program z razstavo, lutkovnima predstavama in okroglo mizo.
Dobre prakse
GT22 išče nove prostovoljce za pomoč pri kulturnih dogodkih.
Dobre prakse
Otvoritev festivala bo v soboto, 15. septembra od 15. do 20. ure na Glavnem trgu.
Dobre prakse
Akcija se nadaljuje: otvoritev ograje do do vrtca Ivana Glinška - enota Pristan ter javna dobrodelna dražba unikatov.
Dobre prakse
Od 19. julija do 27. julija.