EkstremnoSlovensko 2: Ester IVAKIČ

Sreda, 17. april ob 20.00 // IntimniKino.GT22 // program kratkih filmov in pogovor z avtorico

Filmi Ester Ivakič bodo na ogled tudi v BlackBoxu.GT22 vsak delovnik od 18. do 26. aprila med 10. in 15. uro..

Vstop: prost

.

Ester Ivakič je diplomirala na Visoki šoli za umetnost v Novi Gorici in je zdaj študentka magistrskega študija filmske režije na AGRFT v Ljubljani. Je ena bolj slogovno prepoznavnih režiserk in režiserjev nove generacije. Zanjo je značilen svojevrsten pristop, izstopa pa tudi kot ženska predstavnica znotraj disproporcionalno moškega filmskega sveta. Tako zavzema izrazito avtorsko in ranljivo držo, ki jo prepričljivo reflektira znotraj svojih filmov. Postapokalipsa, otroškost, čistost in narava so ključni gradniki avtoričinega filmskega sveta, v katerega spretno postavlja like in odnose, katerih zgodovine nikoli ne izda, in gledalcu ne skuša pojasnjevati njihove kompleksne preteklosti. Svet Ester Ivakič je distopičen, nefunkcionalen in boleč, a kljub temu nedvomno mamljiv. Izbrana filmografija: AHA.OK (2015),  Ringelšpil vikend (2015), Srdohrd (2016), Assunta (2018)

.

Filmski program večera:

AHA.OK (2015)

Ringelšpil vikend (2015)

Srdohrd (2016)

500 let (2017)

Assunta (2018)

.

Filmi Ester Ivakič bodo na ogled tudi v BlackBoxu.GT22 vsak delovnik od 18. do 26. aprila med 10. in 15. uro..

.

.

EkstremnoSlovensko 2:

Medtem ko zaključujemo serijo pogovorov EkstremnoSlovensko s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami, ki bo letos dobila tudi knjižno izdajo, smo zasnovali nadaljevanje ali novo sezono, če se izrazimo v jeziku serij. Ekstremno slovensko se bomo v Društvu za razvoj filmske kulture, Maribor in v IntimnemKinu.GT22 v naslednjih letih posvetili predstavitvi del mladih, še neuveljavljenih slovenskih filmskih ustvarjalk in ustvarjalcev. Kuratorka in moderatorka serije je Ivana Vogrinc Vidali, filmarka in študentka režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

Deli
PROGRAM

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni kino
V okviru serije predstavitev mladih filmskih ustvarjalcev bomo 3.3. zavrteli program kratkih filmov Domna Martinčiča in se pogovarjali z njim.
Intimni kino
Premierno v Mariboru si bomo ogledali dokumentarec o skupinski terapiji za zapornike v zaporu Folsom. Projekciji bo sledil pogovor.
Intimni kino
31. januarja ob 18.00 si bomo ogledali filmski program iz Rožave in z mednarodnimi gosti debatirali o rožavskih komunah ter filmu.
Intimni kino
Mariborska premiera omnibusa kratkih filmov 5 mladih slovenskih režiserjev. Po projekciji pogovor z ustvarjalci.
Intimni kino
Po projekciji bo sledil pogovor z avtorjema filmov Sonjo Prosenc in Mitjo Ličnom.
Intimni kino
Mariborska premiera filma, ki je bil nagrajen z Vesno za najbolj izvirno AV delo.
Intimni kino
Projekcija kratkih filmov in pogovor z avtorico.
Intimni kino
Najstarejši evropski festival LGBT filma gostuje tudi v IntimnemKinu. Vstop prost.