Jubilejni Enimation vabi na filmsko jesen s kavča!

Festival Enimation, ki bo letos potekal od 7. do 14. novembra, ob svojem desetem jubileju odpira novo poglavje. Zaradi trenutne situacije je ves svoj program preselil na spletno stran enimation.si

Namen festivala je otroke in mlade navduševati za ustvarjanje filmov, s katerimi izražajo občutke,videnje in doživljanje sveta in sporočajo – tu smo, mislimo, rastemo, ustvarjamo, zorimo, znamo in zmoremo boljše Živeti. Letošnja edicija izpostavlja poklic scenaristke_. Ker brez dobrega scenarija ni dobrega filma, smo mlade pozvali k pisanju zgodb, ki jih na delavnici scenaristike z Anjo Bunderla prelivajo v čisto prave filmske scenarije. Osrednji del festivala tradicionalno predstavlja mednarodni tekmovalni programi, v okviru katerega bodo prikazani filmi iz vsega sveta v treh kategorijah: Prve mojstrovine, MINI filmarji – avtorji, stari do 10 let; Rastejo misli, MIDI filmarji – avtorji, stari od 11 do 14 let; in Zardele zrelosti, MAXI filmarji – avtorji, stari od 15 do 19 let. Tričlanska mednarodna strokovna žirija, ki jo sestavljajo Anja Bunderla, slovenski animator, med drugim avtor animirane serije Ki-Ki-Do Grega Mastnak in organizatorica festivala otroškega in mladinskega filma v grškem Pyrgosu Lito Theodosiou, bo podelila nagrado za najboljši film v vsaki kategoriji in glavno nagrado Mali slon za najboljšega izmed vseh prikazanih filmov v vseh kategorijah. Na mednarodni poziv je letos prispelo 610 filmov iz 65 držav. Tudi letos bo potekala programska sekcija Sveži, v okviru katere bomo prikazali vse na poziv prispele filme slovenskih avtorjev in avtoric, ki se niso uvrstili v tekmovalni program.

Uradna otvoritev festivala bo na spletni strani enimation.si potekala v torek, 10. novembra od 20. ure naprej, prikazali pa bomo vseh devet dobitnikov glavne nagrade Mali slon s preteklih izvedb festivala. S preddogodki pa bomo začeli že ta konec tedna. V soboto, 7. novembra si bo možno na spletni strani festivala ogledati dva slovenska mladinska filma: Tea, ob kateri bo mogoče prisluhniti tudi pogovoru z režiserko Hanno A. W. Slak; in Grajski biki, prvi celovečerec režiserja Jožeta Pogačnika iz leta 1967. Na dan otvoritve bomo odprli tudi spletno razstavo Grege Mastnaka Kako nastane 2D računalniška animacija in zakulisje filma Ki-Ki-Do, ki bo na ogled do konca festivala, do 14. novembra. Svečan zaključek festivala z razglasitvijo in projekcijo zmagovalcev_k bo na naši spletni strani potekal v soboto, 14. novembra ob 18. uri.

Več na: https://www.enimation.si/

Podcast pogovor o lanskem festivalu in filmski vzgoji:

Deli
PROGRAM
30. 03. - 20:00 // Dobra družba // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €
05. 04. - 12:00 // Vintage sejem // pop-up shop
Vstop: prost
05. 04. - 20:00 // Dobra družba // predstava
Vstop: 8 / 5 / 0 €
06. 04. - 10:00 // Vintage sejem // pop-up shop
Vstop: prost

 

VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Intimni kino
16., 20. in 21. junija ob 20. uri v IntimnemKinu.GT22
Intimni kino
Dodatna projekcija dvakrat razprodanega dokumentarnega filma bo v petek, 27. januarja ob 20. uri.
Intimni kino
Od 12. do 14. decembra ob 20. uri v IntimnemKinu.GT22. Od 10. do 18. decembra po vsej Sloveniji.
Intimni kino
Dokumentarec o zmagi slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu: 26., 29. in 30. avgusta ob 20. uri v IntimnemKinu.GT22.
Intimni kino
V soboto, 18. junija ob 20.00. Kratka filma Uporni duh in Beg ter pogovor z avtoricami. Vstop je prost.
Intimni kino
Od 21. do 23. junija v IntimnemKinu.GT22.
Intimni kino
Od 8. do 13. marca na spletni strani: https://fefi.si/
Intimni kino
Jugoslavija, lekcija 3 v četrtek, 30. decembra ob 19. uri.