24. Mednarodni festival računalniške umetnosti – MFRU

ZAUPANJE.3 = ŽENSKI FORUM + MEDNARODNO ZAUPANJE

TRUST.3 = WOMEN FORUM + INTERNATIONAL TRUST

mfru.org

Letošnji Mednarodni festival računalniški umetnosti, že 24. po vrsti, smo zaključili, kot smo ga začeli. V družbi študentov, ki predstavljajo prihodnost računalniške umetnosti, uporabe in razvoja tehnologije ter refleksije o njiju. Zadnje dejanje letošnjega festivala se je odvilo na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo (FGPA) v Mariboru, kjer smo predstavili publikacijo MFRU 2016-2017-2018, ki smo jo pripravili skupaj s študenti in profesorji arhitekture. V njej smo zbrali dela študentov, ki so vizualno obdelali podatke o različnih temah in perečih vprašanjih študentovega in mariborskega vsakdanjika, dodali pa smo tudi pregled oblikovalske podobe Trilogije Zaupanje, tematske rdeče niti festivala od leta 2016 do 2018.

Festival se je 12. oktobra z umetniškim predavanjem prav tako začel na FGPA, tudi letos pa smo podelili tri štipendije za študentske intermedijske in računalniško-umetniške projekte, ki so bili letos v znamenju animacije. Z Akademije umetnosti, Univerze v Novi Gorici se je v GT22 predstavila Sandra Jovanovska, s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, smo v GT22 vrteli kratki film Mario’s Adventures, ki so ga ustvarile Nuša Majcen, Ana Tomšič in Saša Brdnik, z Akademije za likovne umetnosti in oblikovanje, Univerze v Ljubljani pa smo na festival povabili Nino Baznik. Ob tej priložnosti vsem prejemnikom štipendije in soavtorjem publikacije čestitamo ter jim želimo vse najboljše pri njihovem nadaljnjem ustvarjanju.

S tem pa festivala računalniških umetnosti še nikakor ni konec, saj kot spletna medijska platforma živi še naprej v medmrežju. Na spletni strani sproti arhiviramo vso dogajanje, predavanja in razstave s fotografijami, videi in podcasti, še naprej pa se pridno polni tudi spletni simpozij, kjer je možno prebrati prispevke številnih mednarodno priznanih umetnic in umetnikov ter teoretičark in teoretikov. Zato še naprej vabljeni/e na mfru.org, kjer najdete refleksije in arhiv celotne Trilogije Zaupanje, počasi pa se polni tudi arhiv za pretekle festivale pred letom 2016.

Deli
PROGRAM
19. 10. - 20:00 // Abonma MICKA // predstava
Vstop: 7 € / 5 € dijaki, študenti, samozaposleni v kulturi, upokojenci / 0 € brezposelni
20. 10. - 15:00 // ABONMA ZAGRNITEV (KOSTANJEV PIKNIK) //
Vstop: Prost
25. 10. - 20:00 // Obzornik 62 + 63 // film in pogovor
Vstop: 5 €/3 € dijaki, študenti in upokojenci/ 0 € brezposelni
26. 10. - 17:00 // KOZLOVSKA SODBA // predstava
Vstop: 3,00 € za otroke, študente, upokojence ter 5,00 € za vse ostale odrasle osebe.

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Avla
Od 11. do 18. oktobra na različnih lokacijah v Mariboru, med drugim tudi v GT22.
Avla
Nadaljujemo z odprtimi psihodramskimi srečanji, ki smo jih spomladi pričeli v GT22.
Avla
Interdisciplinarni laboratorij GT22 sezono 2019/20 začenja s polno paro in bogatim programom raznolikih vsebin in dogodkov.
Avla
Na plakatnem mestu na Židovski ulici v Mariboru bodo v sezoni-2 / 2019 razstavljali umetniki in umetnice iz tujine. Prvi vabljen umetnik je Roland Icking.
Avla
V tajski prestolnici soorganiziramo mednarodno razstavo „Pionirji video umetnosti iz Tajske, Slovenije in Norveške (od leta 1980)".
Avla
V soboto, 11. maja od 17. ure bo platno v Ulični galeriji na Židovski v živo zapolnil Matej Sajko Modrinjak.
Avla
Pestro in zanimivo dogajanje z izborom ustvarjalnih delavnic ob spominskem dnevu Mikija Mustra.
Avla
Ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta v AVLI GT22 razstava plakatov svetovno znanih grafičnih oblikovalcev na temo "strpnosti".