24. Mednarodni festival računalniške umetnosti – MFRU

ZAUPANJE.3 = ŽENSKI FORUM + MEDNARODNO ZAUPANJE

TRUST.3 = WOMEN FORUM + INTERNATIONAL TRUST

mfru.org

Letošnji Mednarodni festival računalniški umetnosti, že 24. po vrsti, smo zaključili, kot smo ga začeli. V družbi študentov, ki predstavljajo prihodnost računalniške umetnosti, uporabe in razvoja tehnologije ter refleksije o njiju. Zadnje dejanje letošnjega festivala se je odvilo na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo (FGPA) v Mariboru, kjer smo predstavili publikacijo MFRU 2016-2017-2018, ki smo jo pripravili skupaj s študenti in profesorji arhitekture. V njej smo zbrali dela študentov, ki so vizualno obdelali podatke o različnih temah in perečih vprašanjih študentovega in mariborskega vsakdanjika, dodali pa smo tudi pregled oblikovalske podobe Trilogije Zaupanje, tematske rdeče niti festivala od leta 2016 do 2018.

Festival se je 12. oktobra z umetniškim predavanjem prav tako začel na FGPA, tudi letos pa smo podelili tri štipendije za študentske intermedijske in računalniško-umetniške projekte, ki so bili letos v znamenju animacije. Z Akademije umetnosti, Univerze v Novi Gorici se je v GT22 predstavila Sandra Jovanovska, s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, smo v GT22 vrteli kratki film Mario’s Adventures, ki so ga ustvarile Nuša Majcen, Ana Tomšič in Saša Brdnik, z Akademije za likovne umetnosti in oblikovanje, Univerze v Ljubljani pa smo na festival povabili Nino Baznik. Ob tej priložnosti vsem prejemnikom štipendije in soavtorjem publikacije čestitamo ter jim želimo vse najboljše pri njihovem nadaljnjem ustvarjanju.

S tem pa festivala računalniških umetnosti še nikakor ni konec, saj kot spletna medijska platforma živi še naprej v medmrežju. Na spletni strani sproti arhiviramo vso dogajanje, predavanja in razstave s fotografijami, videi in podcasti, še naprej pa se pridno polni tudi spletni simpozij, kjer je možno prebrati prispevke številnih mednarodno priznanih umetnic in umetnikov ter teoretičark in teoretikov. Zato še naprej vabljeni/e na mfru.org, kjer najdete refleksije in arhiv celotne Trilogije Zaupanje, počasi pa se polni tudi arhiv za pretekle festivale pred letom 2016.

Deli
PROGRAM

 

ZA GT

 

Fotografski Muzej
Blackbox
Skate rampa
VIRTUAL TOUR GT22

Ostali prispevki

Avla
Zaradi razglašene epidemije koronavirusa v Sloveniji do konca marca odpovedujemo vse dogodke in GT22 zapiramo za obiskovalce.
Avla
Ulična galerija Maribor v Židovski ulici vabi od 16. aprila do 20. maja na ogled novega dela.
Avla
Otvoritev razstave bo v soboto, 7. marca ob 18.00 v Studiu12:22 v prostorih GT22.
Avla
Ulična galerija Maribor - Židovska ulica predstavlja švicarskega umetnika Romaina Madra. Na ogled do 27. marca.
Avla
Fotografije Rečana Vida Barića, kulturologa in novinarja zagrebškega dnevnika “Jutarnji list”.
Avla
Avtorica Betina Habjanič razstavo in performans posveča: truplu, sistemskim organom in človeškemu bitju.
Avla
Studio 12:22 v GT22 vas vabi na drugi POP-UP SHOP dogodek, kjer se bodo tokrat predstavili neodvisni slovenski skate brandi.
Avla
Agnė Marija Stašinskaitė se bo v Studiu 12:22 v GT22 prvič predstavila mariborski publiki.